Noodgreep: permanent droogzetten van een kwartier

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Soms lukt het niet om een subklinische mastitis in een kwartier te genezen. De koe blijft met dat kwartier melk met een hoog celgetal produceren. Het koecelgetal blijft dus ook te hoog en de koe vormt een besmettingsbron voor andere koeien. 

Als de koe verder goed produceert en als driespeen zou kunnen functioneren bestaat de mogelijkheid om het kwartier permanent droog te zetten. Daarmee stopt de melkproductie in dat kwartier en hoeft niet meer gemolken te worden. Daarmee wordt de koe gespaard en de besmettingsbron weggenomen. Uw dierenarts kan een dergelijke ingreep uitvoeren, mits aan een aantal voorwaarden voldaan wordt. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.