Podcasts

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Podcasts

Hoe fijn is het om in je eigen tijd te luisteren naar podcasts die jouw interesse hebben. Daarom is GD gestart met ‘Trends uit de monitoring’, de podcastserie waarin we dierenartsen op de hoogte houden van opvallende zaken uit de diergezondheidsmonitoring. Bekijk hier het overzicht van onze podcasts en beluisteren ze direct. 

Trends uit de monitoring: Placenta bij abortusdiagnostiek en CODD

GD-Dierenartsen Eveline Dijkstra en Karianne Peterson praten in deze aflevering samen met patholoog Liesbeth Harkema over het belang van het insturen van de placenta bij abortusdiagnostiek en de klauwaandoening CODD bij kleine herkauwers.

Abortusdiagnostiek krijgt veel aandacht binnen de monitoring van kleine herkauwers. Pathologen ontvangen het liefst de vrucht met nageboorte voor diagnostiek, maar wat is nou precies de meerwaarde van het insturen van de placenta? En wat is CODD, een aandoening die dit voorjaar ineens opdook bij geïmporteerde dieren uit de UK?

In de serie ‘Trends uit de monitoring’ houden we je op de hoogte van opvallende zaken uit de diergezondheidsmonitoring in Nederland. 

 

De ontwikkeling van de VIR-check

Na schoonmaak en desinfectie van een pluimveestal kunnen de erg resistente virussen nog steeds in de stal aanwezig zijn. Om de virusdruk na het schoonmaken en desinfecteren in de vleeskuikenstal vast te kunnen stellen, ontwikkelde GD de VIR-check. Onderzoeker Sjaak de Wit vertelt in deze podcast over de ontwikkeling van dit product. Hij vertelt over het ontstaan ervan, wat de voordelen zijn en hoe je het product kunt toepassen.

              

 

Onze podcasts voor dierenartsen nu ook op Spotify

Podcasts van GD kun je ook gemakkelijk beluisteren via Spotify. Volg ons speciale kanaal voor dierenartsen Royal GD | Dierenartsen en beluister hier de podcasts specifiek voor dierenartsen zoals de nieuwe serie 'Trends uit de monitoring'. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.