Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Hoe fijn is het om in je eigen tijd te luisteren naar podcasts die jouw interesse hebben. Daarom is GD gestart met ‘Trends uit de monitoring’, de podcastserie waarin we dierenartsen op de hoogte houden van opvallende zaken uit de diergezondheidsmonitoring. Vind hier onze actuele podcasts en beluister ze direct. Op ons spotify kanaal speciaal voor dierenartsen Royal GD | Dierenartsen beluister je al onze podcasts over o.a. de onderwerpen: mycoplasma, erfelijke aandoeningen bij Zwartblessen, ENTV bij schapen, placenta bij abortusdiagnostiek en CCOD, en de ontwikkeling van de VIR-check. 

Trends uit de monitoring

In de serie 'Trends uit de monitoring' houden we je op de hoogte van opvallende zaken uit de diergezondheidsmonitoring in Nederland. Beluister hieronder onze meest actuele podcasts. 

Pasteurellose

De bacterie Pasteurella multocida kan zorgen voor veel sterfte bij pluimvee. Pluimveedierenarts Willem Dekkers en microbioloog Annet Heuvelink schuiven aan tafel bij Marieke Augustijn om te vertellen over het ziektebeeld, het vaststellen van de diagnose en het voorkomen van een nieuwe uitbraak.


Update blauwtonguitbraak rundvee, schapen en geiten

Naar aanleiding van de recente blauwtong-uitbraak schuiven dierenartsen René van den Brom en Katrien van den Brink aan bij Eveline Dijkstra om de laatste ontwikkelingen te bespreken.


Toename tenosynovitis door reovirus

Naar aanleiding van toenemende problemen met virale tenosynovitis (peesschedeontsteking) bespreken we dit keer het reovirus. Daarvoor schuiven twee pluimveedierenartsen van GD aan tafel bij Marieke Augustijn: Christiaan ter Veen, die zich bij GD onder andere bezig houdt met het reovirus en epidemiologie, en pluimveepatholoog Robert Jan Molenaar.


Boosaardige Catarraal Koorts (BCK) en Brucellose

In deze podcast praat rundveedierenarts Judith de Jong met collega dierenartsen Menno Holzhauer en Thomas Dijkstra over twee minder alledaagse aandoeningen, namelijk Boosaardige Catarraal Koorts (BCK) en Brucellose.


Onze podcasts voor dierenartsen op Spotify

Podcasts van GD kun je ook gemakkelijk beluisteren via Spotify. Volg ons speciale kanaal voor dierenartsen Royal GD | Dierenartsen en beluister hier de podcasts specifiek voor dierenartsen zoals de serie 'Trends uit de monitoring'. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.