CRA-VMP

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Vanaf 1 januari 2011 geldt voor vleeskuikens en per 1 mei 2011 voor fok- en vermeerderingspluimvee opgenomen in IKB-KIP, de verplichting tot centrale registratie van voorgeschreven antibiotica in Centrale Registratie Antibiotica (CRA). Daarnaast geldt per 1 januari 2012 voor de legsector dezelfde verplichting, opgenomen in IKB-EI. Sinds 1 januari 2015 is de verplichting tot registratie vastgelegd in de Regeling Diergeneeskundigen. Tevens zijn dierenartsen verplicht om bezoeken in het kader van verminderde voer- of wateropname (>5% per dag op twee opeenvolgende dagen) of eiproductiedaling (>5% per dag op twee opeenvolgende dagen) waarbij geen sprake is van AI of NCD bij GD te melden, ook dit gebeurt via de CRA-database. Digitaal worden in CRA, naast de voorgeschreven antibiotica, ook logboekgegevens, klinische verschijnselen en diagnoses vastgelegd. Naast de verplichte meldingen worden in het kader van Veterinaire Monitoring Pluimvee (VMP) vrijwillig bezoeken waarbij geen antibiotica worden ingezet gemeld en/of extra informatie verstrekt zoals het sectiebeeld.

U kunt het CRA-VMP via deze link vinden en inloggen met de Z login van uw praktijk. Daarnaast dient u zich ook aan te melden bij GD voor DAP Contact. Heeft uw praktijk nog geen Z login, dan kunt u hier een Z login aanvragen. Aanmelden voor DAP Contact kan hier.

De applicatie toont de bedrijven en de dierenartsen van uw praktijk, zoals ze bekend zijn bij GD. Wijzigingen kunt u doorgeven aan pluimveeplanning@gddiergezondheid.nl. De getoonde gegevens over stallen zijn afkomstig van AVINED. Mocht daar iets niet kloppen, dan kunt u dit doorgeven aan kiprelatie@avined.nl.

Op de website van AVINED staat meer informatie over het antibioticabeleid en rapportages over het gebruik van antibiotica.

De historie van uw DAP-Benchmarkrapporten zijn niet beschikbaar via CRA-VMP, maar alleen via www.veeonline.nl. U kunt hiervoor dezelfde Z login gebruiken als voor CRA-VMP.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.