CRA-VMP

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Er geldt een verplichting tot centrale registratie van voorgeschreven antibiotica in Centrale Registratie Antibiotica (CRA) voor commercieel gehouden kippen en kalkoenen. Voor eenden is een dringend verzoek tot vrijwillige registratie. Digitaal worden in CRA-VMP, naast de voorgeschreven antibiotica, ook logboekgegevens, klinische verschijnselen en diagnoses vastgelegd. Naast de verplichte meldingen van forse water- en voeropname, productiedaling en uitval waarbij geen sprake is van AI of NCD, worden in het kader van Veterinaire Monitoring Pluimvee (VMP) vrijwillig bezoeken waarbij geen antibiotica worden ingezet gemeld en/of extra informatie verstrekt zoals het sectiebeeld.

U kunt het CRA-VMP via deze link vinden en inloggen met de Z login van uw praktijk*. De CRA-VMP-applicatie toont de bedrijven en de dierenartsen van uw praktijk, zoals ze bekend zijn bij GD. Wijzigingen kunt u doorgeven aan pluimveeplanning@gddiergezondheid.nl. De getoonde gegevens over stallen zijn afkomstig van AVINED. Mocht daar iets niet kloppen, dan kunt u dit doorgeven aan kiprelatie@avined.nl. Op de website van AVINED staat meer informatie over het antibioticabeleid en rapportages over het gebruik van antibiotica.

De historie van uw DAP-Benchmarkrapporten zijn alleen beschikbaar via www.veeonline.nl. U kunt hiervoor dezelfde Z login* gebruiken als voor CRA-VMP.

*Heeft uw praktijk nog geen Z login, dan kunt u hier een Z login aanvragen.

 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.