SARS-CoV-2 diagnostiek bij nertsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

SARS-CoV-2 diagnostiek bij nertsen

In april 2020 stelde GD, als eerste ter wereld, een infectie met SARS-CoV-2 vast bij nertsen die waren ingestuurd voor sectie. In de daaropvolgende maanden zetten we in nauwe samenwerking met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, Wageningen Bioveterinary Research, Universiteit Utrecht en Erasmus Medisch Centrum een onderzoeksprogramma op. Doel is om risico’s voor veehouders en omwonenden in beeld te brengen en verspreiding van de ziekte op Nederlandse nertsenbedrijven te monitoren en waar mogelijk te voorkomen. GD voerde serologische screenings van alle nertsenbedrijven uit, monitorde wekelijks sterfte van alle nertsenbedrijven en was betrokken bij traceringswerkzaamheden.

Meer informatie

Onderstaande wetenschappelijke publicaties zijn het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, Wageningen Bioveterinary Research, Universiteit Utrecht en Erasmus Medisch Centrum.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.