Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Expertisen en afdelingen

GD heeft in de loop der jaren een omvangrijke onderzoeksafdeling opgebouwd en beschikt over één van de grootste veterinaire laboratoria ter wereld, waarin jaarlijks bijna vijf miljoen laboratoriumbepalingen worden uitgevoerd. Daarnaast werkt bij GD een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers. Zij voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s voor dierziektepreventie en -bestrijding. En zo staat GD voorop in diergezondheid.

 

onderzoek2

Onderzoek

De afdeling Research en Development (R&D) richt zich op de ontwikkeling van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten. De opgedane kennis vanuit het veld en laboratorium komt hierbij goed van pas. Voorop lopen in veterinaire diagnostiek is het belangrijkste speerpunt, zowel kwalitatief als op het gebied van kostenefficiëntie. Het team ondersteunt de diersectoren bij acquisitie en uitvoering van extern gefinancierd onderzoek, monitoring, het oplossen van problemen in de dienstverlening en het beantwoorden van vragen over producten en diensten.

De medewerkers van R&D zijn gespecialiseerd op het gebied van epidemiologie en statistiek, micro-organismen (bacteriën, parasieten, schimmels en virussen) en laboratoriumdiagnostiek in het kader van bacteriologie, (klinische) chemie, histologie, immunologie, moleculair biologie, parasitologie, toxicologie en virologie.

De afdeling Epidemiologie brengt statistische en epidemiologische kennis in bij de ontwikkeling van producten, monitoring van dierziekten en onderzoeksprojecten. Ook organiseren ze interne en externe cursussen over epidemiologie en statistiek.

Het R&D-laboratorium ontwikkelt en verbetert diagnostische bepalingen, test kwaliteit en bruikbaarheid van commercieel verkrijgbare bepalingen en toetst nieuwe ontwikkelingen op diagnostisch gebied.

laboratorium

Laboratorium

In ons moderne laboratorium in Deventer voeren we met circa honderd medewerkers jaarlijks ongeveer vijf miljoen analyses uit voor onze klanten. Naast onderzoek naar ziektes bij dieren, doen we ook grootschalig onderzoek om inzicht te verkrijgen in de diergezondheidssituatie in Nederland.

Grootschalige diagnostiek staat centraal in het laboratorium. Door vergaande automatisering, mechanisering en robotisering worden grote monsterstromen eenvoudig verwerkt. Onze laboratoriummedewerkers hebben ervaring op het gebied van bacteriologie, chemie, immunologie, moleculaire biologie, virologie, parasitologie, histologie, pathologie, toxicologie, klinische chemie en hematologie. Internationaal erkende specialisten bewaken de technische kwaliteit.

Ons laboratorium beschikt over de modernste apparatuur, waarmee we routinematig ongeveer duizend verschillende bepalingen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van moleculair diagnostische testen. Ook doen onze veterinair pathologen postmortaal onderzoek (sectie) om inzicht te krijgen in de doodsoorzaak en/of een bedrijfsprobleem of juist om bepaalde zaken uit te sluiten.

Diergezondheid

Vanuit de afdelingen rund, varken, pluimvee, kleine herkauwers en paard werken we met circa negentig dierenartsen, specialisten en wetenschappers aan het verbeteren van de diergezondheid in het algemeen. Maar GD zet ook diergezondheidsprogramma’s op, ontwikkelt testen, deelt haar kennis en ontwikkelt producten over diergezondheid, veterinaire diagnostiek, laboratoriumonderzoek en data op internationaal niveau.

De afdeling Klant Contact & Administratie is voor veehouders en dierenartsen het eerste aanspreekpunt over alle producten en diensten. De adviseurs van deze afdeling voeren ook alle interne administratieve werkzaamheden uit voor de certificeringsprogramma’s, andere (verplichte) programma’s, deelnames en projecten.

staf

Staf en overige afdelingen

Onze stafafdelingen zorgen voor de juiste randvoorwaarden, zodat onze inhoudelijk specialisten in het laboratorium en in de sectoren zich volledig kunnen richten op het verbeteren van de diergezondheid.

Stafafdelingen

 • Facilitaire dienst
 • Finance & Control
 • Informatie en Communicatie Technologie
 • Juridische Zaken
 • Klantcontact Administratie
 • Kwaliteit, Arbo & Milieu
 • Marketingsupport & Communicatie
 • Personeel & Organisatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.