Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Royal GD heeft een omvangrijke onderzoeksafdeling en beschikt over een groot en innovatief veterinair laboratorium waar jaarlijks ruim 4,4 miljoen lab-bepalingen worden uitgevoerd. De resultaten van het laboratoriumonderzoek worden door GD geanalyseerd en vormen de basis voor een algemeen gezondheidsbeeld van verschillende diersectoren. Naast de big data die GD geanonimiseerd analyseert, verrichten de GD-pathologen sectie op gestorven dieren om (bedrijfsgebonden) ziekten te kunnen vaststellen, bezoeken GD-dierenartsen bedrijven en voeren de GD-onderzoekers deskresearch en praktijkonderzoek uit om meer te weten te komen over hoe bepaalde dierziektes en aandoeningen ontstaan en hoe ze behandeld of genezen kunnen worden. Onderzoek- en testresultaten voorzien van een GD-logo zijn van grote waarde: ze zijn synoniem aan betrouwbaarheid.

Onderzoeken en projecten per diersoort

Hier vind je een overzicht van de beschikbare onderzoeken en projecten per diersoort. 

 

Onderzoek voor diergezondheid

GD heeft internationaal een goede reputatie als het gaat om toegepast onderzoek en is hierbij de schakel tussen de wetenschap en de praktijk. Wanneer er geen valide alternatieven beschikbaar zijn of wanneer dit wettelijk is vereist maakt GD daarbij ook gebruik van proefdieren. Het gaat altijd om onderzoek dat is gericht op de verbetering van de diergezondheid van het landbouwhuisdier waarmee het onderzoek wordt uitgevoerd. Dat sluit aan bij onze missie: samen werken aan diergezondheid in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Alleen diergeneesmiddelen die voldoen aan de vastgestelde strenge normen kunnen dieren beschermen tegen ziekteverwekkers en mogen op de markt worden gebracht. Lees verder

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.