In onderstaande tabellen staan per bedrijfstype de gevoeligheidspatronen van de meest gekweekte bacteriën in 2021 en voorgaande jaren. Via onderstaande link kunt u aanvullende informatie raadplegen over de gevoeligheidspatronen van de isolaten uit 2021 en voorgaande jaren.
PDF met informatie gevoeligheidspatronen
Escherichia coli
Tabel 1.A MIC-distributie (%), MIC50 en MIC90, en percentage gevoelig, intermediair-gevoelig en resistent voor E. coli-isolaten uit sectiemateriaal afkomstig van pluimvee uit de vleessector (2021) (n=179) (Bron: GD)

Ter interpretatie van de informatie in de tabellen geven we voor tabel 1.A een voorbeeld: Ampicilline: 39,1% (zie rode cirkel) van de geteste isolaten wordt bij een concentratie van 2 μg ampicilline/ml (en hoger) geremd in bacteriegroei.
Tabel 2.B MIC-distributie (%), MIC50 en MIC90, en percentage gevoelig, intermediair-gevoelig en resistent voor E. coli-isolaten uit sectiemateriaal afkomstig van pluimvee uit de legsector (2021) (n=185) (Bron: GD)

Enterococcus-species
Tabel 2 MIC-distributie (%), MIC50 en MIC90, en percentage gevoelig, intermediair-gevoelig en resistent voor E. cecorum-isolaten uit sectiemateriaal afkomstig van pluimvee uit de vleessector (2021) (n=58) (Bron: GD)

Tabel 3.A MIC-distributie (%), MIC50 en MIC90, en percentage gevoelig, intermediair-gevoelig en resistent voor E. faecalis-isolaten uit sectiemateriaal afkomstig van pluimvee uit de vleessector (2021) (n=19) (Bron: GD)

Tabel 3.B MIC-distributie (%), MIC50 en MIC90, en percentage gevoelig, intermediair-gevoelig en resistent voor E. faecalis-isolaten uit sectiemateriaal afkomstig van pluimvee uit de legsector (2021) (n=27) (Bron: GD)

Staphylococcus aureus
Tabel 4 MIC-distributie (%), MIC50 en MIC90, en percentage gevoelig, intermediair-gevoelig en resistent voor S. aureus-isolaten uit sectiemateriaal afkomstig van pluimvee uit de vleessector (2021) (n=20) (Bron: GD)
