Lengte droogstand

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Er is onderzoek gedaan aan de Wageningen UR naar het effect van het verkorten (dertig dagen droog) of weglaten van de droogstandsperiode (doormelken). Tot op heden wordt er vooralsnog van uit gegaan dat de optimale lengte van de droogstand ongeveer zes tot acht weken bedraagt. Vaarzen hebben een droogstand van minimaal veertig dagen nodig. Kortere droogstandperiodes lijken te resulteren in een verminderde melkproductie in de daaropvolgende lactatie.


Een te korte droogstand kan bovendien resulteren in een verhoging van het celgetal.

En te lange droogstand (langer dan 2 maanden) resulteert vaak in meer nieuwe infecties rondom het afkalven. De werkingsduur van droogzetinjectoren met antibiotica is beperkt en daarmee neemt het aantal dagen dat er onvoldoende of geen bescherming meer is, toe.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.