Nocardia

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Kenmerken

Nocardia mastitis komt heel zelden voor. Het is een omgevingsbacterie die vooral in de grond voorkomt. Besmetting treedt meestal op door onvoldoende hygiëne tijdens het inbrengen van injectoren.
De bacterie kan van een besmette koe naar een andere koe overgaan tijdens het melken, maar deze kan ook overleven in en op (onhygiënisch opgeslagen) uierinjectoren. Juist daardoor kan Nocardia opduiken na onhygiënisch gebruik van uierinjectoren.

NOC veroorzaakt meestal een chronisch terugkerende mastitis, maar kan ook (sub)klinisch en acuut optreden. Behandeling met antibiotica zijn vaak niet succesvol.

Aanpak

(Chronische) gevallen opruimen. Hygiënisch werken bij het inbrengen van injectoren.

Terug naar specifieke mastitisverwekkers

Terug naar behandelen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.