Het inbrengen van uierinjectoren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Vrijwel altijd start een behandeling met het toedienen van uierinjectoren. Het toedienen van uierinjectoren dient zorgvuldig te geschieden. Bij niet hygiënisch werken kan de situatie verslechteren als gevolg van de behandeling.

Kies een schone plaats waar veilig en georganiseerd gewerkt kan worden. De melkput is een goede plek. Draag handschoenen om hygiënisch te werken. Markeer altijd eerst de koe voor u een behandeling toedient.

Nadat het aangetaste kwartier volledig leeggemolken is dient u de speen goed te ontsmetten met een tepeldoekje of watten met alcohol/spiritus. Besteed daarbij extra aandacht aan de speenpunt.

Breng het puntje van de injector voorzichtig via het slotgat in het tepelkanaal en druk de injector rustig leeg. Omhoog masseren van de injectorinhoud heeft geen zin. Dip of spray de speen nadien met een speendesinfectiemiddel. Registreer zorgvuldig het koenummer en de behandeling in uw diergezondheidsadministratie.

Klik hier door voor de injectie-instructiekaart

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.