Omgevingsstreptokokken

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Omgevingsstreptokokken komen voornamelijk voor in het beddingmateriaal van de ligplaatsen van koeien en in de mest. De bacterie vermeerdert zich voornamelijk in vochtig organisch ligplaatsmateriaal. De voorbehandeling van de spenen en het goed dippen of sprayen na het melken spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van omgevingsstreptokokken in tankmelk.

Streptococcus uberis en Streptococcus dysgalactiae zijn twee belangrijke mastitisverwekkende omgevingsstreptokokken. Koeien met een  uierontsteking, veroorzaak door deze kiemen kunnen het totale aandeel aan omgevingsstreptokokken dan ook sterk doen verhogen. Strep. dysgalactiae komt vaker voor in kwartieren met speenbeschadigingen.

Terug naar specifieke mastitisverwekkers

Terug naar behandelen


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.