Klantverhalen
Zo werken zij aan diergezondheid

Nieuwsgierig hoe anderen werken aan het optimaliseren van de diergezondheid? Lees dan snel verder en haal inspiratie uit onze mooie klantverhalen over voeding, water, bedrijfsmanagement en veel meer. 'Gewone' verhalen uit de praktijk, waarin wij samen met klanten werken aan het verbeteren van de diergezondheid. Met kennis, producten, innovatie, enthousiasme en passie. En vooral samen.

Melkveehouder Corens Groeneveld merkte een paar jaar geleden dat het aantal koeien met uierontsteking opliep. Om de oorzaak daarvan te achterhalen, nam hij opnieuw deel aan het Mastitis Tankmelk programma. “Daardoor krijg je gerichte informatie waar je op kan sturen.”
Lees verder

Chiel Gielen heeft een leghennenbedrijf in Biddinghuizen. Hij deed mee aan de pilot van GD en LNV, om de bioveiligheid op pluimveebedrijven te vergroten. "Deze vragenlijst en ook de hygiënescan helpen om aan bioveiligheid te blijven denken. Een stukje bewustwording dus."
Lees verder

Een goed rendement en een hoge diergezondheid. Daar werken melkveehouders Gerwin en Irene Beukeveld hard aan. Sinds enkele jaren kruisen ze hun beste Holsteinkoeien in met Fleckvieh. "Fleckvieh-koeien zijn zelfredzaam, rustig, leuk en een tikkeltje eigenwijs. Dat past goed bij ons."
Lees verder

Melkveehouder Sjoerd van der Helm en klauwenspecialist John Boonstra vinden de toegenomen aandacht voor gezonde klauwen belangrijk. "Een koe met klauwproblemen loopt minder goed, ligt meer, eet en drinkt slecht, vermagert en de conditie gaat achteruit."
Lees verder

Door thematisch te werken, blijven ze bij Erve Mentink continu bezig met het optimaliseren van de diergezondheid. Els is een echt buitenmens en houdt van het werken met vee. "We vragen ons bij alles af, wat past bij ons bedrijf en bij onze situatie? Hoe kan het anders, beter?"
Lees verder

Bij WBVR houdt hij zich bezig met onderzoek naar uitbraken van aviaire influenza. “Deze kennis gebruiken we om besmetting en verspreiding van vogelgriep bij pluimvee tegen te gaan.” Sinds 2014 zien we bijna jaarlijks uitbraken van hoogpathogene vogelgriep bij pluimvee”.
Lees verder

Schapenhouder Wim Buitendijk heeft 120 fokschapen rondlopen én acht vleeskoeien. De focus ligt op zijn fokschapen en daar doet hij veel voor. Dan zijn er ineens problemen, die hij wil oplossen. “Aan het einde van de dag wist ik het al. Het was acute leverbotziekte.”
Lees verder

Weten hoe het is gesteld met de waterkwaliteit is belangrijk. Water kan namelijk schoon lijken, maar toch verontreinigd zijn. Stalhouder Emile Tacken: “Het feit dat het water dus niet geschikt bleek voor paarden zette me wel even aan het denken. Ik wilde hier dan ook iets aan doen."
Lees verder

De rundveestapel van de familie Kleijne Snuverink kampte twee jaar geleden met klauwproblemen. Samen met hun dierenarts gingen ze aan de slag, wat was hun aanpak? "Toen de problemen nog niet minder werden, was het advies om melkonderzoek op biotine, zink en mangaan te laten doen."
Lees verder
Lees andere mooie praktijkverhalen over voeding, water, bedrijfsmanagement en meer!