Enzymendiagnostiek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Lactaatdehydrogenase (LDH) is een enzym waarvan de concentratie toeneemt in een ontstoken kwartier. LDH komt voor een deel uit het bloed: wanneer de bloed/melk-barrière in de ontstoken uier doorgankelijker is geworden, kan het enzym makkelijker in het kwartier komen. Daarnaast ontstaat LDH voor een deel bij de beschadiging van afweercellen en oppervlaktecellen van het uierweefsel. Een voordeel van de LDH-bepaling is dat het ‘in line’ te meten is in geautomatiseerde melksystemen.

Bij een ontsteking in de uier raken afweercellen en oppervlaktecellen van het uierweefsel beschadigd. Hierbij komt onder andere het enzym NAGase vrij, dit kan gemeten worden in de melk. Het geeft een redelijke voorspelling of het om een minder belangrijke of belangrijke mastitisverwekker gaat.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.