Goed drinkwater, gezonde dieren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Water is van levensbelang, ook voor uw dieren. Goed drinkwater is een essentieel onderdeel van gezonde voeding. Een dier vreet immers minder als zij geen, een matige of slechte kwaliteit water tot haar beschikking heeft.

Schoon, smakelijk en goed beschikbaar drinkwater

Goed drinkwater is een essentieel onderdeel van gezonde voeding en welzijn van het dier. Een dier eet immers minder als zij een matige of slechte kwaliteit water tot haar beschikking heeft. Om dieren gezond te houden, is goed drinkwater dus heel belangrijk. Maar wat is goed? GD heeft kwaliteitseisen en normen opgesteld waaraan drinkwater voor dieren moet voldoen. Wateronderzoek kan de geschiktheid voor uw dieren bepalen. Uitgangspunten hierbij zijn: het water is smakelijk, het is niet schadelijk en kan de plek waar de dieren drinken goed bereiken en er is voldoende water beschikbaar. Lees meer

Wateronderzoek

GD biedt een breed pakket wateronderzoeken voor dieren. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wateronderzoek wilt laten uitvoeren. Bijvoorbeeld in het kader van een kwaliteitsprogramma of certificering, om de drinkwaterkwaliteit op bedrijfsniveau te monitoren of gericht bron- en drinkwateronderzoek bij diergezondheidsproblemen of klachten bij de dieren die mogelijk gerelateerd zijn aan de drinkwaterkwaliteit.

Laat altijd wateronderzoek doen als u twijfelt over de waterkwaliteit op uw bedrijf. Als het water niet goed ruikt, zichtbaar verontreinigd is of als dieren om onverklaarbare reden ziek worden, laat dan uw water direct goed onderzoeken. Wilt u weten welke wateronderzoeken GD biedt? Klik dan op een diersoort of gebruik de monstername-instructie als handleiding om het juiste wateronderzoek te kiezen.

Klik hier voor de referentiewaarden voor veedrinkwaterkwaliteit (grenswaarden) voor alle diersoorten

Doe het zelf

Veedrinkwater beoordelen

Door goed te kijken en te ruiken kunt u een eerste indruk krijgen van de kwaliteit van het water dat uw dieren drinken. In deze video legt Harry Kolk uit hoe de doe-het-zelf-test werkt.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.