Veedrinkwater beoordelen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Met de GD zelf-test krijgt u een eerste indicatie van de waterkwaliteit. Let op: deze test biedt geen garanties. Ook als het water geurloos is en er goed uitziet, kan het schadelijke bacteriën, chemische stoffen en zware metalen bevatten. Laboratoriumonderzoek door GD geeft uitsluitsel en (gericht) advies voor verbetering. Om een goede waterkwaliteit op de drinkplaats te borgen is het advies om maandelijks een GD zelf-test en minimaal twee keer per jaar een Drinkbakcheck uit te voeren.

Zelf-test aanvragen

De doe-het-zelf-test helpt u zelf het veedrinkwater te beoordelen. Met deze test vergelijkt u een potje veedrinkwater met een potje kraanwater en beoordeelt u het water op vijf kenmerken: geur, kleur, helderheid, bezinksel en ijzer.

Aanvragen Veedrinkwater zelf-test

doe-het-zelf-test

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.