Abortusdiagnostiek geiten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Abortusdiagnostiek geiten

16-12-2023: 

Abortus, vroeg- en doodgeboorte van lammeren bij geiten, is vanwege de fokkerijverwachting en verminderde inkomsten vaak een vervelende gebeurtenis. Helaas komt het ieder aflamseizoen met enige regelmaat voor. Mogelijke oorzaken van abortus kunnen zowel besmettelijk als niet-besmettelijk zijn. Wanneer zich meerdere abortussen voordoen, is de oorzaak meestal besmettelijk met mogelijke consequenties voor de rest van het koppel. 

Onderzoeken abortus

Door middel van het nemen van twee diepe keelswabs bij de verworpen vrucht kunt u laagdrempelig de oorzaak van de abortus onderzoeken. Het abortuspakket geeft op een laagdrempelige manier een inzicht in het voorkomen van de belangrijkste bacteriële verwekkers en is bijvoorbeeld zeer geschikt wanneer de nageboorte ontbreekt.

Meer informatie over abortusdiagnostiek

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.