Voorkom schade door maagdarmworminfecties met planmatige aanpak

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Voorkom schade door maagdarmworminfecties met planmatige aanpak

1-9-2023: 

Runderen, paarden en kleine herkauwers kunnen vervelende aandoeningen krijgen door maagdarmworminfecties. De resistentie tegen wormmiddelen neemt toe; maagdarmwormen lijken steeds vaker ongevoelig voor ontwormingsmiddelen. Een planmatige aanpak en monitoring zijn daarom essentieel.

Met een planmatige aanpak van wormen voorkom je veel schade door maagdarmworminfecties bij dieren en kun je bovendien de ontwikkeling van resistentie tegen ontwormingsmiddelen vertragen. Een goed beweidingsschema en monitoring op maagdarmwormen met kwantitatief parasitologisch mestonderzoek (eitjes tellen in een mestmonster), vormen de essentiële onderdelen van zo’n plan.

Wil je meer weten over kwantitatief parasitologisch mestonderzoek en zelf aan de slag in ons laboratorium? Meld je dan aan voor een van onderstaande cursussen:

  • Parasitologie voor schapen- en geitenhouders, donderdag 19 oktober, 16.30-21.00 uur cursusinformatie
  • Parasitologie rund, schaap en paard speciaal voor praktijkassistenten en -laboranten, dinsdag 24 oktober, 12.30 tot 17.00 uur cursusinformatie

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.