1500ste deelnemer Klauwgezondheid Tankmelk in het zonnetje

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

1500ste deelnemer Klauwgezondheid Tankmelk in het zonnetje

5-4-2023: 

Relatiebeheerder Theo Scheepens verraste onlangs Geertje en Bas Bassa en hun drie kinderen met een heerlijke taart en een bos bloemen. De familie runt in Meerkerk een melkveebedrijf. Zij namen onlangs een abonnement op Klauwgezondheid Tankmelk. En wat blijkt? Ze zijn daarmee de 1500ste deelnemer. Een goede reden voor een bezoek.



Bas merkte als hij in de stal liep dat er wat aan de hand was, al zag hij aan de melkproductie nog niets. Op dat moment waren er enkele dieren met Mortellaro en deze zijn behandeld. Bas: “De vraag is alleen of je een individueel geval hebt of dat er meer aan de hand is? Acute kreupelheid zie je wel, alleen zeker Mortellaro is een sluimerend iets waar je actie op wilt ondernemen. Ik vind eigenlijk dat je te laat bent als je ziet dat een dier ergens last van heeft.” 

Relatiebeheerder Theo kwam langs op het bedrijf voor een bezoek en legde onder andere uit factoren die een rol spelen bij het oplopen van klauwproblemen en welke mogelijkheden er zijn om erachter te komen of er iets speelt op het gebied van klauwgezondheid. “Ik wist wel dat het tankmelkonderzoek bestond, maar niet precies wat het inhield. Na de uitleg hebben wij besloten om deel te nemen. Vooral om de infectiedruk van Mortellaro te laten onderzoeken. Meten is weten tenslotte.”

De eerste uitslag van Klauwgezondheid Tankmelk hebben ze inmiddels ontvangen. De opname van biotine, zink en mangaan was voldoende. Het rantsoen hoefde niet aangepast te worden. En wat Bas al aanvoelde, bleek zo te zijn. De antistoffen tegen Mortellaro zijn te hoog. Samen met de dierenarts heeft hij de uitslag besproken. “We willen de aanwezigheid van Treponema (Mortellaro) in de toekomst ook graag in het groen hebben. Daar werken we aan”, besluit Bas. 
Benieuwd hoe de familie Bassa aan de slag gaat met klauwgezondheid op hun bedrijf? Lees dan het klantverhaal

Klauwgezondheid Tankmelk
Met Klauwgezondheid Tankmelk wordt vier keer per jaar automatisch de tankmelk onderzocht op biotine, zink en mangaan. Als hiervan in het rantsoen te weinig beschikbaar is, heeft dat een negatief effect op de klauwgezondheid. Ook doen we een test die aantoont hoeveel antistoffen tegen Mortellaro aanwezig zijn. De uitslag geeft een passend en praktisch advies om Mortellaro op het bedrijf terug te dringen. 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.