Herinnering Brucella melitensis

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Herinnering Brucella melitensis

27-9-2022: 

Om vast te stellen dat Nederland vrij is van de aandoening Brucella melitensis bij kleine herkauwers, wordt een monitoring uitgevoerd in opdracht van de overheid. De NVWA heeft hiervoor willekeurig schapen- en geiten-UBN’s geselecteerd, welke per brief hiervan op de hoogte zijn gesteld. Deze geselecteerde UBN’s worden gevraagd om van 13 dieren (van zes maanden en ouder) bloedmonsters te laten onderzoeken bij GD. Dierenarts- en onderzoekskosten worden betaald uit het Diergezondheidsfonds.
Bent u geselecteerd en heeft u nog geen monsters ingestuurd? Dan willen wij u vragen om dit alsnog te doen. Dankzij uw inspanning kan Nederland deze vrijstatus behouden!

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met GD via 088 20 25 500 of brucellahelpdesk@gddiergezondheid.nl.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.