Wees alert op de rode lebmaagworm (veroorzaker haemonchose)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wees alert op de rode lebmaagworm (veroorzaker haemonchose)

13-8-2021:  Haemonchose is in de zomermaanden de meest voorkomende maagdarmworminfectie bij schapen en geiten. De ziekte heeft als belangrijkste verschijnselen: bloedarmoede (zichtbaar als bleke slijmvliezen), oedemen, vermagering en sterfte. Diarree is in de regel geen verschijnsel van deze aandoening. Lammeren zijn gevoeliger dan volwassen schapen. Dit komt doordat volwassen schapen vaak al weerstand hebben opgebouwd tegen deze parasiet. Wanneer de infectiedruk te hoog is, bijvoorbeeld door onvoldoende omweiden, of wanneer dieren onvoldoende weerstand hebben, kunnen naast lammeren ook oudere dieren ziek worden.

De Veekijker krijgt momenteel regelmatig meldingen van haemonchose. Ook wordt regelmatig melding gemaakt van verdenking van resistentie voor de verschillende anthelmintica. Wees daarom alert op de rode lebmaagworm bij uw dieren.

Hier vindt u meer informatie


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.