Eisen IBR bij import vanuit Tsjechië

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Eisen IBR bij import vanuit Tsjechië

10-6-2021: 

De EU IBR-status van Tsjechië is veranderd van artikel 9 in artikel 10. Dit betekent dat veehouders vrijstelling van aanvoeronderzoek kunnen aanvragen voor runderen die zij rechtstreeks uit dit land importeren. Er wordt wel een aansturing voor bloedonderzoek op IBRgE-antistoffen verstuurd, maar bij overleg van importdocumenten (via postbusimporten@gddiergezondheid.nl) kan dit gevraagde onderzoek handmatig worden ingetrokken. De kosten hiervan bedragen € 10,55 per aanvraag + € 1,11 per rund. Let op: vaak moet van deze runderen voor andere certificeringsprogramma’s wel bloed worden getapt.

 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.