Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid

Alles loopt lekkerder met sterke klauwen. Goede benen en klauwen zijn de basis voor het goed functioneren van koeien en een lange levensduur. Elke veehouder baalt van een kreupele koe. Klauwproblemen vragen aandacht, tijd en geld. Problemen met klauwen zijn 1 van de 3 belangrijkste oorzaken voor afvoer. Sterke klauwen zijn dus letterlijk van levensbelang voor uw koeien.

Nieuw

Klauwgezondheid Tankmelk

Klauwgezondheid Tankmelk meet biotine, zink en mangaan, die een essentiële rol spelen bij het vormen van gezonde, sterke klauwen. In deze animatie leggen we uit wat u hier aan heeft.

Meer over Klauwgezondheid Tankmelk
Direct aanmelden

Wist u dat klauwaandoeningen samenhangen met voeding? Met name biotine, zink en mangaan zijn belangrijk voor sterke klauwen. Met Klauwgezondheid Tankmelk weet u of de voorziening van deze vitamine en spoorelementen voldoende is voor de vorming van sterke gezonde klauwen. Om goed inzicht te krijgen in de situatie van de koppel wordt de tankmelk vier keer per jaar onderzocht. Lees meer

Met Klauwgezondheid Tankmelk krijgt u:

   Elk seizoen inzicht in relatie voeding en klauwgezondheid op uw bedrijf
   Uitslag met advies om gericht bij te sturen via de voeding
   Sterke klauwen, en dus: productieve, vruchtbare en duurzame koeien

Naar aanleiding van de uitslag van Klauwgezondheid Tankmelk kunt u, in overleg met uw voeradviseur of dierenarts, gericht het rantsoen bijsturen. Zo werkt u aan sterke klauwen en actieve koeien op uw bedrijf, dat resulteert in een beter welzijn en langere levensduur van uw veestapel.

aanmelden

KGA: de klauwgezondheidsaanpak van GD

Klauwgezondheidsaanpak van GD richt zich in eerste instantie op preventie van klauwaandoeningen bij jongvee en melkvee en in tweede instantie op de aanpak van klauwproblemen. De basisgedachte van KGA is: goede klauwgezondheid begint met sterke en soepele klauwen en goede huidweerstand. Lees meer

KGA logo
AANMELDEN

KGA

KGA is de klauwgezondheids-aanpak van GD. Achter KGA staat een sterk team van GD-klauwgezondheidsspecialisten.

KGA-team
Het KGA-team: Menno Holzhauer, Ryan van Egmond, Debora Smits en Renske van de Beek
Niet op de foto: Toine van Erp

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.