Hoe neem je een goed dunne naald (aspiratie) biopt?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Hoe neem je een goed dunne naald (aspiratie) biopt?

Honden en katten worden steeds vaker getroffen door kanker. Voor het opstellen van een optimaal behandelplan moet eerst de aard van het proces worden vastgesteld met behulp van pathologisch onderzoek. Kwalitatief goede biopten vormen de basis voor een juiste diagnostiek. GD heeft, in samenwerking met het Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen, een korte instructievideo gemaakt voor het nemen van dunne naald (aspiratie) biopten.

Video

Hoe neem je een goed biopt?

GD heeft, in samenwerking met het Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen, een korte instructievideo gemaakt voor het nemen van dunne naald (aspiratie) biopten.

Het belang van goede biopten

De kwaliteit van uw inzendingen is de basis voor de betrouwbaarheid van de uitslag. Kwalitatief goede uitstrijkjes van dunne naald (aspiratie)biopten en een goede staat van incisie- en excisiebiopten vormen dan ook de basis voor hoogwaardige pathologische diagnostiek. Soms is het moeilijk om representatieve uitstrijkjes voor het cytologisch onderzoek van een proces te verkrijgen. Voor cytologisch onderzoek adviseren wij u om zoveel mogelijk uitstrijkjes in te sturen, zodat de kans op de aanwezigheid van een representatieve celopbrengst zo groot mogelijk is. Hiervoor brengt de GD u géén extra kosten in rekening.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.