Webinars

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Webinars

Met enige regelmaat organiseert Royal GD samen met diverse partners leerzame webinars voor veehouders. Onze specialisten en experts nemen u met interessante achtergrondinformatie en praktische tips mee in dat wat er speelt in de professionele veehouderij. Bekijk hieronder in het overzicht welke webinars u binnenkort kunt volgen. Of bekijk bij 'Webinar gemist' of er een webinar tussen staat dat u direct wilt bekijken.

Webinar gemist?

Heeft u een webinar gemist? Dan kunt u alsnog de webinars terugkijken.

Het begint met gezonde klauwen

25 oktober 2021

Tijdens een rondetafelgesprek vertelde Ype van der Woude, voorzitter van de vereniging van Rundveepedicures, over de veranderingen in het scoren van de verschillende stadia van Mortellaro. Pieter van Goor, productontwikkelaar bij CRV, gaf inzicht in het belang van fokkerij bij de verbetering van klauwgezondheid. En Ryan van Egmond, rundveedierenarts bij GD, vertelde over het belang van voeding voor sterke klauwen.

Controleer uw salmonella-beleid

22 april 2021

Goede salmonella-bestrijding en monitoring is belangrijk voor de volksgezondheid en geeft u license to produce. Een goed salmonella-vaccin past bij de bestrijding. Bij bepaalde vaccins is aan te tonen dat het vaccin goed in uw hennen gekomen is. Deze controle geeft u meer zekerheid over de bescherming van uw hennen. In dit webinar leggen we uit dat de leghennenhouder een keuze heeft in salmonella-vaccins.

Bekijk hier de replay van het webinar

Depop-repop succesvol uitvoeren: de aandachtspunten

1 maart 2021

In dit gezamenlijke webinar van Royal GD en ABAB Accountants en Adviseurs gaven wij antwoord op alle vragen over depop-repop die aan de keukentafel weleens gesteld zijn. De sprekers zijn Manon Houben (manager afdeling varken bij GD), Frank Steenbreker (senior agrarisch bedrijfsadviseur, ABAB) en Remco Janssen (bedrijfsadviseur varkenshouderij, ABAB).

Bekijk hier de replay van het webinar

Uiergezondheidsmanagement anno 2021

Januari 2021 was uiergezondheidsmaand. Theo Lam, Christian Scherpenzeel en Karien Griffioen bespraken tijdens vier interactieve webinars de uitkomsten van een onderzoek naar testmogelijkheden om beslissingen op het gebied van uiergezondheid te onderbouwen. U kunt via onderstaande links de webinars terugkijken:

5 januari: Antibiotica en uiergezondheid, wat is er gebeurd en wat is er te winnen
12 januari: Uiergezondheid in de basis, de achtergrond van het behandelen van mastitis
19 januari: Uiergezondheid uitgemolken, (on)zin van behandelen van mastitis
26 januari: Uiergezondheid uit de problemen, welke testen zijn er en wat kan je ermee

Vogelgriep in Nederland: update en biosecurity-tips

1 december 2020

GD en AVINED organiseerden op 1 december een webinar speciaal voor pluimveehouders, dierenartsen en andere erfbetreders. Tijdens het webinar kwamen o.a. vragen over vogelgriep en een goede bedrijfshygiëne aan bod.

Bekijk hier de replay van het webinar

Cytologie & Histologie

29 oktober 2020

Dr. Evert van Garderen, veterinair patholoog bij GD, vertelde tijdens dit webinar over allerlei praktische aspecten van cytologisch en histopathologisch onderzoek bij gezelschapsdieren. Ook werd aandacht geschonken aan de samenwerking die nodig is tussen medewerkers van een dierenartsenpraktijk en de patholoog om van elk cytologisch en histopathologisch onderzoek een succes te kunnen maken.

Bekijk hier de replay van het webinar

Kopervoorziening is maatwerk

1 oktober 2020

Een optimale kopervoorziening is nodig voor een goede weerstand, maar de koperabsorptie uit het ene rantsoen is niet automatisch hetzelfde als uit een ander samengesteld rantsoen. Hoe adviseert u uw klanten deze optimale voorziening te bereiken? Sanne Carp- van Dijken, rundveedierenarts bij GD, deelt in dit webinar inzichten in de kopervoorziening. De doelgroep van dit webinar zijn rundveedierenartsen en voeradviseurs.

Bekijk hier de replay van het webinar 

Planmatig werken op het melkveebedrijf

17 september 2020

Veel veehouders hebben hun bedrijf de afgelopen decennia sterk laten groeien door zelf indrukwekkend hard te werken. Het is nu tijd om zich te richten op slim werken in plaats van hard werken. Als dierenarts-adviseur kunt u in dit proces een heel waardevolle rol vervullen. Wilt u weten hoe? Ga dan naar naar www.arbeidenmelken.nl voor meer informatie.

Bekijk hier de replay van het webinar

Voetzoollaesies bij vleeskuikens

16 september 2020

Voetzoollaesies zijn een belangrijke dierenwelzijnsparameter en zorgen regelmatig voor problemen. Tijdens het webinar bespraken Naomi de Bruijn, Lotte Kroeze (Plukon) en Ruud van Wee (ForFarmers) onder andere hoe en wanneer voetzoollaesies ontstaan, wat de gevolgen zijn en hoe u laesies voorkomt.

Bekijk het webinar

VeeOnline-webinar: 'Diergezondheid online managen, inschrijven BVD-oorbiopten en meer' 

9 september 2020

Hoe gaat de inschrijving van een BVD-oorbiopt nu precies, en waar moet u aan denken? Xander en Dennis van onze klantenservice nemen u stap voor stap mee tijdens een webinar. Daarnaast laten zij u zien waar u bijvoorbeeld uw statusoverzicht, labuitslagen en openstaande onderzoeken en acties kunt vinden. 

Heeft u na afloop nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice: 0900-1770 (optie 1). 

Bekijk het webinar

Zomerlongontsteking bij lammeren

Zomerlongontsteking of pasteurellose is de naam voor de longontsteking die optreedt bij opgroeiende lammeren en die wordt veroorzaakt door de bacterie Mannhaemia haemolytica. Eerder heette deze bacterie Pasteurella haemolytica, vandaar de naam pasteurellose voor dit ziektebeeld. 

Bekijk het webinar

Wormen in de wei: hoe kunt u schade voor u en uw runderen beperken?

16 juli 2020

Runderen die in de weide lopen kunnen te maken krijgen met parasitaire infecties zoals maagdarmwormen, leverbot en longwormen. Kennis van de cyclus, symptomen en de aanpak van worminfecties helpt u problemen voor te zijn. GD-dierenarts Debora Smits vertelt u in een webinar alles over de drie belangrijkste parasieten. Wanneer vormen ze een risico voor uw veestapel? Hoe kunt u zien of uw runderen last hebben van wormen en hoe kunt u problemen voorkomen.

Bekijk het webinar

Mastitispreventie in relatie tot voer en ligboxhygiëne

De zomerperiode is een tijd met extra uitdagingen voor u en uw melkvee. Vaak zien we een toename van het aantal mastitisgevallen en een verhoging van het tankcelgetal. Met name omgevingsgebonden mastitisverwekkers kunnen zich door het warme weer makkelijker handhaven en zich bovendien razendsnel vermenigvuldigen. Gelukkig kunt u zelf veel doen om deze periode goed door te komen.

In dit webinar vertellen deskundigen Sabine Tijs (GD) en Wilco de Crom (MS Schippers) over het verlagen van de infectiedruk in de ligbox en aan het voerhek en wat u daarbij zelf kunt doen.

Onderwerpen
 • Invloed van de zomer op mastitis.
 • Meten van infectiedruk en uierhygiëne.
 • Praktische tips voor een lager infectiedruk in de omgeving.
 • Invloed voerhygiëne op de weerstand van de koe.
 • Praktische tips voor een goede voerhygiëne.

 

How to cope with Coccidiosis problems in broilers?

13 mei 2020

Coccidiose veroorzaakt schade in de darmen van de kip. Dit webinar (taal: Engels) gaat over coccidiose-bestrijding, om te voorkomen dat problemen oplevert op het bedrijf. Daarbij zijn diagnose, planning en controle van belang.

U kunt hier het webinar bekijken

How to prevent Digital Dermatitis problems in dairy with the 7 point control plan?

30 april 2020

Direct ingrijpen bij beginnende klauwproblemen is belangrijk. Vanuit dierenwelzijn, om verdere schade aan de klauw te voorkomen, maar ook vanuit economische oogpunt doordat problemen leiden tot een verlaagde melkproductie. In dit webinar (taal: Engels) delen we de laatste inzichten en aan de hand van ons 7-punten klauwgezondheidsplan krijgt u problemen snel inzichtelijk en kunt deze verhelpen.

U kunt hier het webinar bekijken

Webinar Reovirus peesschedeontsteking

Donderdag 2 april

De afdeling pluimvee van GD gaf 2 april een webinar voor pluimveehouders, -dierenartsen en voorlichters over Reovirus peesschedeontsteking. De volgende onderwerpen kwamen aan bod: reovirus peesschedeontsteking in Nederland en vaccinatie als preventiemiddel.

U kunt hier het webinar terugkijken

How to prevent Salmonella problems in broilers

18 maart 2020

Goede hygiëne begint bij de basis: met een goed protocol en goede biosecurity kunnen (grote) problemen en geld worden bespaard. In dit webinar (taal: Engels) worden de maatregelen besproken die genomen kunnen worden tegen salmonellaproblemen op een bedrijf.

U kunt hier het webinar bekijken


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.