Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Als de buitentemperatuur boven de 20°C uitkomt en de luchtvochtigheid hoog is, neemt het risico op hittestress toe. Door tijdig de juiste maatregelen te nemen wordt stress bij mens en dier voorkomen. Er is steeds meer informatie beschikbaar over wat u per diersoort het beste kunt doen. Deze praktisch toepasbare informatie delen we via deze website.  

Bekijk in twee stappen jouw voorspelling voor de komende 7 dagen, de temperaturen in de verschillende weerstations van Nederland óf bereken zelf het hittestressrisico in de stal met de rekentool. Is de temperatuur hoog en wordt een stressniveau aangegeven. Kijk dan in onze adviezen hoe je de gevolgen van het warme weer voor de dieren kunt beperken. Ontvang iedere week gratis onze hittestress voorspelling direct in uw mailbox, meld je hier aan

7-daagse hittestress voorspelling

Bekijk hieronder in twee stappen jouw voorspelling voor de komende 7 dagen. Is de temperatuur hoog en wordt een stressniveau aangegeven, bekijk dan in onze adviezen hoe je de gevolgen van het warme weer voor de dieren kunt beperken. 

 

Geen stress
Lichte stress
Licht tot matig
Matig tot zwaar
Zeer hoog
Selecteer het dichtsbijzijnde weerstation
Vandaag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

Adviezen hittestress en de gevolgen

Per diersoort vindt u hier de adviezen van het Hittestress Platform. De adviezen vormen een toolbox waaruit u een keuze kunt maken. Betrek uw adviseurs bij het maken van een keuze uit de geboden adviezen en de uitwerking daarvan op uw bedrijf. Verschillen tussen rassen, bedrijfstypen, productieniveau en (weers)omstandigheden ter plaatse moeten hierbij in ogenschouw worden genomen.

 

Meer informatie over hittestress

In onze klimaatzone komen hoge temperaturen gecombineerd met hoge relatieve luchtvochtigheid geregeld voor. Dit kan bij mens en dier de nodige stress opleveren. Bekijk hier de algemene adviezen van GD over hittestress per specifieke diersoort.

De wekelijkse voorspelling per mail ontvangen?

*Privacyverklaring GD

Schrijf je nu in en ontvang vanaf april tot september iedere week gratis onze hittestress voorspelling direct in je mailbox.

Dit geeft je de kans om vroegtijdig actie te ondernemen en hittestress te voorkomen.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.