Longworm tijdens weideperiode

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Longworm tijdens weideperiode

17-7-2019: 

De meeste longworminfecties zien we vanaf (medio) augustus. Hoesten in de weideperiode is daarvan het belangrijkste symptoom. Wilt u weten hoe het staat met de infectiedruk van longworm in uw koppel melkvee? Het abonnement Worminfecties Tankmelk helpt u daarbij. En als u zich vóór 30 juli aanmeldt, dan heeft u eind augustus al de eerste uitslag binnen. 

Tankmelkonderzoek geeft u inzicht in de besmetting van longwormen, maagdarmwormen en leverbot bij uw melkvee. Dit helpt u om een onderbouwde keuze te maken om wel of juist niet te behandelen tegen worminfecties. Een belangrijke keuze: onnodig behandelen kost niet alleen geld, het werkt ook resistentie tegen wormmiddelen in de hand. Wilt u eenvoudig de wormsituatie op uw bedrijf bewaken, waardoor u tijdig kunt ingrijpen en onnodig behandelen kunt voorkomen? Dat kan met Worminfecties Tankmelk

Wormsituatie eenvoudig bewaken
Wanneer u zich aanmeldt voor Worminfecties Tankmelk onderzoekt GD uw tankmelk jaarlijks twee keer op antistoffen tegen longworm en één keer op antistoffen tegen maagdarmwormen en leverbot. De tankmelkmonsters worden automatisch genomen via de RMO, dus u hoeft na aanmelden verder niets te doen. Doet u dit vóór 30 juli, dan wordt uw tankmelk in augustus al onderzocht op de aanwezigheid van antistoffen tegen longworm.

Overzicht van de actuele wormstatus op uw bedrijf
Eind oktober (einde weideseizoen) krijgt u daarnaast een duidelijk overzicht van de actuele wormstatus op uw bedrijf. Met behulp van de toelichting op de uitslag en de Wormsleutel kunt u dan de wormaanpak en het weidemanagement in het volgende weideseizoen bijsturen waar nodig.

Meer lezen over de aanpak van worminfecties? Kijk op www.gddiergezondheid.nl/worminfecties

 

Ik meld mij meteen aan voor Worminfecties Tankmelk

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.