Haemonchose update

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Haemonchose update

14-9-2017:  Haemonchose (rode lebmaagwormziekte) zorgt in 2017 voor minder problemen in vergelijking met 2016. Dit blijkt onder andere uit het aantal telefoontjes bij de Veekijker en het aantal inzendingen voor pathologisch onderzoek waarbij haemonchose wordt vastgesteld. Echter, ondanks dat de problemen op minder grote schaal voorkomen wordt de aandoening nog steeds vastgesteld. Zodoende blijft het van belang om alert te zijn op verschijnselen van haemonchose. Verricht daarnaast op gezette tijden mestonderzoek om de infectiedruk in uw koppel te volgen. 

Managementmaatregelen (o.a. omweiden en quarantaine) zijn van belang om de aandoening te voorkomen. Resistentie tegen wormmiddelen komt op grote schaal voor. Behandel daarom alleen indien noodzakelijk en voer therapiecontrole uit na iedere behandeling. Dit kan door middel van gepoold mestonderzoek van behandelde dieren 10-14 dagen na de behandeling. Wanneer u één of meer dieren aanvoert (dekram!), houd deze dieren dan eerst in quarantaine en behandel ze in de quarantaineperiode tweemaal (10-14 dagen ertussen) met middelen uit verschillende groepen.

Meer informatie over wormbestrijding

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.