Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer
Samen werken aan diergezondheid

UGA: de uiergezondheidsaanpak van GD

UGA is de uiergezondheidsaanpak van GD. Het biedt u een breed pakket aan producten en diensten en uitgebreide kennis waarmee u de uiergezondheid op uw bedrijf kunt verbeteren. UGA wordt mogelijk gemaakt door een sterk team uiergezondheidsspecialisten van GD. Samen met veehouders en dierenartsen werken zij aan het voorkomen en genezen van mastitis. 

Elk melkveebedrijf heeft er helaas mee te maken: mastitis. Soms duidelijk zichtbaar en met afwijkende melk, soms minder zichtbaar, maar wel met een (blijvend) hoger celgetal. Mastitis ontstaat niet zomaar; er zijn altijd een of meer mastitisverwekkers (vaak bacteriën) in het spel. En elke mastitisverwekker heeft specifieke eigenschappen. Wilt u de problemen aanpakken en in de toekomst voorkómen, dan is het belangrijk om te weten met wíe u te maken hebt, oftewel: welke bacteriën gaat u bestrijden? En past het antibioticum dat u gebruikt daar wel bij? 

Uiergezondheid Tankmelk (wie is het?)

Met Uiergezondheid Tankmelk onderzoeken we uw tankmelk 6 of 10 keer per jaar op zeven belangrijke veroorzakers van mastitis: uberis, klebsiella, coli, aureus, Streptococcus agalactiae, omgevingsstreptokokken en Streptococcus dysgalactiae. De uitslag vertelt u precies welke mastitisverwekkers wel of geen rol spelen op uw bedrijf en geeft u duidelijke handvatten om op uw bedrijf tot een lager tankcelgetal en structureel minder klinische mastitis te komen.

Bedrijfsantibiogram Mastitis (waar is hij gevoelig voor?)

Met het Bedrijfsantibiogram Mastitis onderzoeken we 2 keer per jaar voor welke antibiotica de gevonden mastitisverwekkers wel of niet gevoelig zijn (zie de filmpjes hieronder). De uitslag van het Bedrijfsantibiogram vertelt u per gevonden kiem of de gevoeligheid voor een bepaald antibioticum goed, matig of slecht is. Dit geeft u waardevolle input voor uw bedrijfsbehandelplan en helpt u eerder het juiste middel te kiezen bij problemen met mastitis.


Meld u aan

Bedrijfsantibiogram Mastitis

Wat kan ik met dit product?

Melkveehouder Patrick te Molder en zijn dierenarts Annemiek Veenkamp hebben meegedaan aan een pilot met het Bedrijfsantibiogram Mastitis. Wat zijn hun ervaringen? En wat hebben ze met de uitslag gedaan?

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.