Voorop in diergezondheid
Pluimvee
Gezonde dieren zijn essentieel voor een goede werksfeer en een optimale productie tegen lage kosten. Pluimveehouders en hun dierenartsen werken hiervoor intensief samen. Onze afdeling pluimvee helpt u daar graag bij. Door onze kennis van dierziekten met u te delen, continu onze testen te verbeteren, op zoek te gaan naar nieuwe labbepalingen en het ontwikkelen van passende producten. Via onder andere onze nieuwsbrieven en bladen houden wij u graag op de hoogte van actueel nieuws over de van diergezondheid van pluimvee.
Diergezondheidsmonitoring
We willen niet alleen op bedrijfsniveau bijdragen aan het verbeteren van diergezondheid, maar kijken ook verder. Als uitvoerder van de diergezondheidsmonitoring houden we, mede door uw meldingen, ingestuurde monsters en dieren, zicht op trends en ontwikkelingen zowel in binnen- als buitenland. Deze kennis kunnen wij dan weer met u delen via onder andere het Veekijkernieuws Pluimvee. Zo houden we elkaar scherp en kunnen we samen continu de diergezondheid verbeteren.
Actueel
Ons team stelt zich graag aan u voor
Ons Veekijkerteam bestaat uit Anneke Feberwee, Christiaan ter Veen, Jeanine Wiegel, Robert Jan Molenaar, Sjaak de Wit, Wil Landman. Niet op de foto: Mathijs Knipscheer, Teun Fabri en Willem Dekkers. Daarnaast ondersteunen tal van collega’s ons op diverse terreinen zoals pathologisch onderzoek, toxicologie en parasitologie.
Onze deskundigen
Wilt u informatie over onze producten, de mogelijkheden van diagnostiek, of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met de klantenservice: 088 20 25 500 of via info@gddiergezondheid.nl. Heeft u veterinaire vragen over uw schapen of geiten? Neem dan op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur contact op met Veekijker pluimvee: 088 20 25 555. U krijgt dan direct een van onze specialisten aan de telefoon.
Webinar 'Vogelgriep in Nederland: update en biosecurity-tips'
Kees de Jong (AVINED), Nancy Beerens (WBVR), Wim Pelgrim (LNV) en Willem Dekkers (GD) nemen jullie mee in de actuele situatie van vogelgriep in Nederland, de verwachtingen voor komende winter, het belang van bioveiligheid met praktische tips en de stand van zaken rondom vaccinatie. Dit webinar werd georganiseerd door GD en AVINED in samenwerking met Wageningen Bioveterinary Research en ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Dossier vogelgriepVerhalen uit de praktijk van pluimveehouders
Laat je inspireren en motiveren door collega-pluimveehouders uit het hele land. Zij vertellen hoe ze samen met ons werken om de diergezondheid van hun pluimvee op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Om te zorgen voor gezonde dieren, een goede productie en veel werkplezier.
Pluimveehouder Erik Weel runt met zijn broer een vleeskuikenbedrijf. Ze streven naar een zo optimaal mogelijk resultaat, met zo min mogelijk diergezondheidsproblemen. ''We wilden weten hoe goed onze schoonmaak en desinfectie is gelukt, want dat zie je niet met het blote oog.''
Lees verder
Strenge hygiënenormen horen bij diergezondheid, hoewel je niet alles kunt voorkomen. “We hebben vroeger een besmetting met mycoplasma doorgemaakt. Daardoor hebben we angst gekregen voor ziektes. Angst is geen goede raadgever, maar maakt je wel extra voorzichtig en dat is goed.”
Lees verder