Hoe is het met de tepelvoeringen in uw stal gesteld?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Als u veel koeien heeft met een hoog celgetal en u hebt al van alles geprobeerd (bacteriologisch onderzoek, ander zaagsel, boxen nog preciezer schoonhouden), kijk dan eens naar de tepelvoeringen van uw melkmachine. Hebben ze nog de juiste vorm? 

Een lekke of vervormde tepelvoering, een verdraaide tepelvoering of een tepelvoering die niet goed op spanning zit heeft invloed op het melkproces. 

Tepelvoeringen worden onder spanning gemonteerd in tepelhouders. Het is hierbij van belang dat de kop van de tepelvoering niet gedraaid zit ten opzichte van de korte melkslang. Bij de meeste merken geven markeringen dit aan. Het is ook belangrijk dat de gemonteerde tepelvoering goed past bij de tepelbeker. Een voering die niet op spanning in een tepelbeker zit, melkt minder snel en minder volledig uit. Tevens kan het leiden tot speenbeschadigingen. Bij het gebruik van tepelvoeringen treedt elasticiteitsverlies op. Daarom is het belangrijk tepelvoeringen tijdig te vervangen.

Controleer uw melkmachine op bovenstaande aspecten. Het draagt bij aan een betere uiergezondheid.

Lees meer over melken en tepelvoeringen

 

Geef mastitis geen kans!

Met Mastitis Tankmelk krijg je:

  • inzicht in de mastitiskiemen op jouw bedrijf
  • inzicht in de antibioticagevoeligheid van deze mastitiskiemen
Vertel me meer! 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.