Overzichten antibioticumgevoeligheid 2023

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Overzichten antibioticumgevoeligheid 2023

4-6-2024: 

De overzichten met de antibioticumresistentie van ziekteverwekkers van 2023 en informatie over de antibioticumresistentie van de meest voorkomende bacteriële ziekteverwekkers per diersoort staan nu op onze website.

Jaarlijks ontvangt GD duizenden monsters van zieke dieren, waaruit ziekteverwekkende bacteriën worden geïsoleerd. Na deze isolatie kan een gevoeligheidsbepaling worden uitgevoerd om te bepalen voor welke antibiotica deze bacteriën gevoelig zijn onder laboratoriumomstandigheden.

Aan de hand van deze resultaten kunnen we ook over langere perioden de ontwikkeling van resistentiepatronen volgen. Deze patronen vormen een essentiële basis voor de richtlijnen in de KNMvD-formularia. Zo kunt u een goed onderbouwde keuze maken voor het juiste antibioticum bij de behandeling van bacteriële infecties.

Overzichten antibioticumresistentie 2023

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.