Video: Boerderij kijkt mee met een Natte Meting

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Video: Boerderij kijkt mee met een Natte Meting

5-4-2024: 

Een meting tijdens het melken geeft inzicht in het functioneren van de melkmachine en de melktechniek. Vakblad Boerderij liep een dagje mee met Sabine Tijs. Sabine werkt als zoötechnisch specialist uiergezondheid bij Royal GD. Tijdens het melken voert zij een natte meting uit, met als doel inzicht te krijgen in het melkproces en het verbeteren van de uiergezondheid. Aan de redacteur van Boerderij laat ze zien hoe dit in zijn werk gaat, en waar allemaal op gelet moet worden. 

 

Natte Meting tijdens het melken 

Met een Natte Meting van GD krijg je een objectief beeld van de belangrijkste verbeterpunten in jouw bedrijfsvoering op het gebied van melkwinning en uiergezondheid. Een gespecialiseerde GD-medewerker voert deze zogenaamde ‘Natte Meting’ uit aan de hand van metingen aan de melkinstallatie, een analyse van de melktechniek (van de melker of het automatisch melksysteem) en een beoordeling van koeien. Daarnaast worden bij een natte meting van GD ook alle relevante data beoordeeld en de andere bedrijfsfactoren die invloed hebben op de uiergezondheid zoals de huisvesting, de hygiëne en de voeding. Op basis van de bevindingen volgt een praktisch advies waarmee het melkproces en de uiergezondheid te verbeteren zijn. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.