Razendsnel inzicht in de mineralenvoorziening

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Razendsnel inzicht in de mineralenvoorziening

20-3-2024: 

In één opslag zien hoe met de mineralenvoorziening van de koppel gaat: met het Dashboard Mineralen krijg je nog meer inzicht in de mineralenopname. Het dashboard is een uitbreiding van het tankmelkonderzoek De Mineralencheck, waarmee snel duidelijk wordt hoe het met de voorziening is van jodium, selenium, zink, koper en molybdeen en met de fosforuitscheiding van de koeien op jou bedrijf is gesteld.

Het tankmelkonderzoek is een praktisch hulpmiddel bij het controleren van de mineralenvoorzieningen. Door te meten hoeveel mineralen de koeien opnemen, kun je nauwkeuriger bijvoeren. Dat scheelt tijd én geld. 
Het Dashboard Mineralen is toegankelijk via ons klantportaal VeeOnline. Hierop is in één oogopslag te zien hoe het met de mineralenvoorziening gaat. Daarnaast is in een grafiek te zien hoe de uitslag zich verhoudt tot de streefwaarden van alle afzonderlijke mineralen. De uitslag is daarnaast te vergelijken met eerdere uitslagen en de gemiddelde uitslagen van alle deelnemende melkveehouders.

Meters

Het Dashboard Mineralen geeft met meters weer welke mineralen op orde zijn en welke om aandacht of actie vragen. Staat de meter op groen, dan is de opname van dat mineraal op orde. Bij oranje is alertheid geboden, het advies is om de uitslag te vergelijken met voorgaande en volgende uitslagen. Is de uitslag rood, dan is er reden tot actie.  Het advies is dan om het rantsoen en de gevoerde mineralen na te rekenen in afstemming met de (veevoer)adviseur.

In het overzicht is advies te vinden over de specifieke situatie, maar ook algemene informatie over de mineralen en wat die betekenen voor de gezondheid van de koeien. Met deze informatie kun je gericht aan de slag samen met jou dierenarts en (veevoer)adviseur.

 

Afbeelding Dashboard Mineralen

Drie pakketten

De Mineralencheck is er in drie varianten: het basispakket (2 metingen per jaar), het standaardpakket (4 metingen per jaar) en het uitgebreide pakket (6 metingen per jaar). In alle pakketten zit een winteronderzoek en een zomeronderzoek: de belangrijkste ijkmomenten. Bedrijven met regelmatige of veel rantsoenwijzigingen, kiezen voor een standaard of een uitgebreider pakket. Zo is er voor iedereen een geschikt abonnement. Het Dashboard Mineralen zit gratis bij De Mineralencheck en is toegankelijk voor alle gebruikers. 

Meer informatie en aanmelden Mineralencheck

Dashboard Mineralen

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.