Misvormde lammeren: enkele meldingen van Schmallenbergvirus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Misvormde lammeren: enkele meldingen van Schmallenbergvirus

14-3-2024: 

Sommigen zien het bij geboorte meteen: de kampioen van volgend jaar! Maar lammeren kunnen niet altijd moeders mooiste zijn. Een enkele keer is het echt mis; de lammeren zijn dan duidelijk mismaakt: het schmallenbergvirus. Een artikel van Eveline Dijkstra (Royal GD).

Uit Engeland horen we signalen dat ze daar ten opzichte van voorgaande jaren meer misvormde lammeren zien. Ook in Nederland komen op dit moment enkele meldingen binnen van lammeren met aangeboren afwijkingen. Pathologisch onderzoek sluit uit of er sprake is van een besmettelijke oorzaak. Er zijn tot nu toe niet meer meldingen binnengekomen dan andere jaren.

Lees het volledige artikel in Het Schaap

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.