Gesubsidieerde pathologie en bedrijfsbezoeken paard

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gesubsidieerde pathologie en bedrijfsbezoeken paard

15-3-2024: 

Ook in 2024 bestaat de mogelijkheid om, ten behoeve van de monitoring, gesubsidieerd pathologisch onderzoek op paarden uit te laten voeren. Casussen van mogelijk infectieuze of toxicologische aard zijn hiervoor met name waardevol. Dit kan meerdere dieren op een locatie betreffen, dan wel een individueel dier met een bijzonder klinisch beeld. Zowel het ophalen van het paard (tijdens werkdagen) als de sectie wordt gefinancierd vanuit de monitoring en is dus kosteloos voor u als klant.

Deze secties worden ingezet als gericht instrument. Daarom is, voorafgaand aan het insturen, overleg met en toestemming van de specialisten van de Helpdesk Paard noodzakelijk! 

Bedrijfsbezoeken

Daarnaast is het mogelijk om, samen met een specialist van GD, naar een bedrijf te gaan waar een probleem speelt op het gebied van een infectieziekte (of symptomen die daarbij passen). Doel van zo’n bezoek is de dierenarts en eigenaar te ondersteunen door gezamenlijk de situatie op het bedrijf te bekijken en te bespreken wat een goede aanpak kan zijn. Van het bezoek wordt achteraf ook een verslag met de besproken punten en adviezen toegezonden aan dierenarts en eigenaar. Eerder zijn bijvoorbeeld bezoeken afgelegd op een bedrijf met veulensterfte door Clostridium, een bedrijf met meerdere abortussen en vermagerende dieren en een bedrijf met neurologische rhinopneumonie. Vanwege de monitoringsdoelstelling die de helpdesk vervult kunnen deze bezoeken bekostigd worden vanuit de financiering van de helpdesk. 

Interesse in één van bovenstaande zaken? Bel de Helpdesk Paard via 088 20 25 555. De Helpdesk Paard is voor dierenartsen die willen overleggen over infectieziekten, of symptomen daarvan, bij paarden. Ook vragen op het gebied van toxicologie komen soms voorbij. Ben je eigenaar? Neem dan contact op met de eigen dierenarts. Hij of zij kan, indien gewenst, contact met GD opnemen.

Meer informatie over de monitoring paard  

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.