Is jouw melkproces op orde?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Is jouw melkproces op orde?

20-2-2024: 

De melkmachine, -robot en de melker hebben veel invloed op de uiergezondheid op een bedrijf. Ook een melkmachine of -robot die ‘droog’ perfect functioneert en goed is onderhouden, kan tijdens het melken problemen veroorzaken. Als bijvoorbeeld het vacuüm onder de speen te veel varieert, kunnen mastitisverwekkers de uier makkelijk binnendringen. 

Een natte melkmeting is de basis om problemen met melkkwaliteit en uiergezondheid te voorkomen en op te lossen. Tijdens het melken voert onze uiergezondheidsspecialist metingen uit aan de melkinstallatie, analyseert de melktechniek en beoordeelt het koegedrag en de speenconditie. Ook wordt gekeken naar andere factoren die de uiergezondheid beïnvloeden, zoals huisvesting, voeding en koeverkeer. Daarnaast analyseren we de uiergezondheidsgegevens. Op basis van de bevindingen volgt direct een concreet en praktisch advies waarmee je aan de slag kunt om de uiergezondheid op jouw bedrijf te verbeteren. Daarnaast ontvang je een schriftelijke rapportage met de bevindingen en adviezen. 

Een meting tijdens het melken is ook geschikt voor melkveehouders die geen specifieke klachten ervaren, maar willen laten controleren of het melkproces nog goed verloopt. Wil je een natte meting laten uitvoeren? Neem dan contact op via 088 202 5500.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.