Check op chlamydia bij het aflammeren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Check op chlamydia bij het aflammeren

26-1-2024: 

Chlamydia abortus is één van de belangrijkste oorzaken van besmettelijke abortus bij schapen en geiten. Daarnaast is de kiem overdraagbaar van dieren op mensen en is deze vooral voor zwangere vrouwen een risico. Chlamydia abortus hoort daarom niet op een schapen- of geitenbedrijf thuis.

Met de Chlamydia Check onderzoek je jaarlijks of deze bacterie speelt op je bedrijf. Zo kunt u met een gerust hart uw bedrijf openstellen voor publiek en bij verkoop van dieren aantonen dat u actief met onderzoek op Chlamydia abortus bezig bent.
Deelnemers ontvangen een pakket en de benodigde informatie voor het nemen van monsters na het aflammeren. Deelnemers krijgen bij de uitslag Chlamydia abortus niet aangetoond, een bordje en sticker met het jaartal toegestuurd.  

Wil je ook deelnemen aan de Chlamydia check?

Meer informatie over clamydia

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.