Pathologisch onderzoek op geiten met verschijnselen van blauwtong

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Pathologisch onderzoek op geiten met verschijnselen van blauwtong

15-11-2023: 

Op 7 november 2023 was op 47 (melk)geitenbedrijven een infectie met BTV-3 bevestigd door middel van PCR diagnostiek en werd de ziekte klinisch vermoed op 16 bedrijven.

Vanwege de ernst van de gemelde infecties bij deze BTV-3-uitbraak in Nederland is in overleg met de Begeleidingscommissie van de Monitoring Diergezondheid Kleine Herkauwers een tiental geiten uitgebreid pathologisch onderzocht. Deze bevindingen kunnen worden gebruikt om de behandelingsmogelijkheden te bepalen van geiten die met BTV-3 zijn geïnfecteerd.

Lees de bevindingen van het uitgebreide pathologisch onderzoek en de voorlopige conclusies in bijgaand document. 

Pathologisch onderzoek op melkgeiten met verschijnselen van blauwtong

Dossier blauwtong
In het dossier blauwtong vind je alles wat je moet weten over blauwtong, van de symptomen tot de behandeling, het laatste nieuws, webinars, podcasts en veelgestelde vragen. 

Naar het dossier blauwtong

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.