Doe mee aan onderzoek naar de relatie tussen diergezondheid en beweiding

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Doe mee aan onderzoek naar de relatie tussen diergezondheid en beweiding

3-11-2023: 

Weidegang is belangrijk en draagt bij aan dierenwelzijn. Maar er is nog veel onduidelijkheid over de relatie tussen beweiding en diergezondheid. In het project Gezond Weiden verzamelt Aeres Hogeschool data om de risico's van beweiding op diergezondheid te verminderen en de positieve aspecten op diergezondheid te benutten. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met GD: onze dierenartsen bezoeken de deelnemende bedrijven en via tankmelk- en bloedonderzoek wordt de gezondheid van de koppel onderzocht door ons laboratorium. 

Voor dit project is Aeres Hogeschool op zoek naar enthousiaste melkveehouders die beweiden, binnen twee uur rijden vanaf Dronten. Met je deelname aan dit project draag je bij aan dit onderzoek met als doel de gezondheid van de weidende koe te optimaliseren. Daarnaast help je studenten van Aeres Hogeschool Dronten: de veehouders en adviseurs van de toekomst.

Ook krijg je de uitslagen van de diagnostiek die op uw bedrijf wordt gedaan. Je krijgt inzicht in de veroorzakers van mastitis (Mastitis Tankmelk), de infectiedruk van Mortellaro en de mineralen die bijdragen aan gezonde klauwen (Klauwgezondheid Tankmelk), de opname van belangrijke mineralen (de Mineralencheck) en in de besmetting van leverbot, longwormen en maagdarmwormen (Worminfecties Tankmelk). Daarnaast worden van een aantal dieren bloedmonsters genomen om inzicht te krijgen in de gezondheid (Pakket Algemene Screening). 

Meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.