Wist u dat we ook bedrijfsbezoeken voor Paard doen?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wist u dat we ook bedrijfsbezoeken voor Paard doen?

16-6-2022:  De Helpdesk Paard is er voor telefonisch overleg over infectieziekten, of symptomen daarvan, bij paarden. Ook vragen op het gebied van toxicologie komen soms voorbij. Sinds vorig jaar is het in bepaalde gevallen ook mogelijk om samen met een specialist van GD, naar een bedrijf te gaan waar een probleem speelt op het gebied van een infectieziekte (of symptomen die daarbij passen). Doel van zo’n bezoek is de dierenarts en eigenaar te ondersteunen door gezamenlijk de situatie op het bedrijf te bekijken en bespreken en te overleggen wat een goede aanpak en adviezen zouden kunnen zijn. Van het bezoek wordt achteraf ook een verslag met de besproken punten en adviezen toegezonden aan dierenarts en eigenaar. In 2021 zijn bijvoorbeeld bezoeken afgelegd op o.a. een bedrijf met veulensterfte door Clostridium, een bedrijf met meerdere abortussen en vermagerende dieren en een bedrijf met neurologische rhinopneumonie. Vanwege de monitoringsdoelstelling die de helpdesk vervult kunnen deze bezoeken (na overleg met een van de GD dierenartsen) bekostigd worden vanuit de financiering van de helpdesk.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.