Boekpresentatie De Mug

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Boekpresentatie De Mug

7-4-2022: 

Op 12 april is het zover! Live vanuit het Teylers museum te Haarlem, ook wel De muggenstad genoemd, wordt online de boekpresentatie van een nieuwe paperback De mug georganiseerd door stichting biowetenschappen en maatschappij. Tijdens de boekpresentatie zullen hoofdauteurs Chantal Reusken (RIVM) en Marieta Braks (RIVM) een voorproefje geven van de inhoud van het boek. Hierna is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wat weten we over steekmuggen en de ziekten zie zij kunnen verspreiden? Wat voor gevaar lopen we van oprukkende ziektedragende muggen als gevolg van klimaatverandering? En wat kunnen we doen om onze kans op ongewenste ziekte te verkleinen? Al deze kwesties worden besproken in de gloednieuwe paperback. Kees van Maanen, viroloog bij Royal GD heeft een kleine bijdrage geleverd door mee te schrijven met het hoofdstuk over verklikkerpaarden en verklikkerkippen voor het westnijlvirus.

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) is in 1969 opgericht om het Nederlandse en Vlaamse publiek te informeren over ontwikkelingen binnen de biowetenschappen. De thema’s worden zorgvuldig geselecteerd op maatschappelijke relevantie. 

Voor wie zich wil aanmelden voor de boekpresentatie dat kan via https://www.biomaatschappij.nl/bericht/inschrijven-boekpublicatie-de-mug

Meer info over het westnijlvirus

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.