UPDATE - FEI maatregelen rondom testen EHV-1 eindigen 31 mei; vanaf 7 juni gelden onze standaard tarieven weer

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

UPDATE - FEI maatregelen rondom testen EHV-1 eindigen 31 mei; vanaf 7 juni gelden onze standaard tarieven weer

1-6-2021: 

Naar aanleiding van de FEI maatregelen is het tot 7 juni 2021 bij GD mogelijk om met de spoedprocedure neusswabs voor EHV-1 PCR diagnostiek te laten testen tegen het reguliere tarief.
 
De FEI heeft tijdelijke verplichtingen ingesteld, met als doel FEI-paarden en de wereldwijde paardensport te beschermen tegen de gevolgen van overdracht van EHV-1. Eén van de maatregelen daarbij is dat ruiters tot eind mei (met mogelijkheid tot verlenging) een negatieve EHV-1 uitslag moeten tonen bij aankomst op het wedstrijdterrein. De monstername mag hierbij max. 120 uur geleden hebben plaatsgevonden. Deze nieuwe maatregel zorgde de afgelopen dagen voor veel klantvragen over de mogelijkheid om snel een uitslag te kunnen krijgen. 
 
GD biedt voor een aantal PCR testen een spoedprocedure aan. Wanneer de spoedprocedure wordt aangevraagd geldt normaal gesproken een ander tarief. Om dierenartsen en ruiters tegemoet te komen biedt GD deze spoedprocedure, alleen voor neusswab EHV-1, tot 7 juni aan voor het reguliere PCR tarief. 
 
Voor de monstername worden lange neusswabs geadviseerd. Deze zijn te bestellen via www.gdwebshop.nl (PCR swab paard 50cm; Art nr. VDDIS068 of PCR swab pony/veulen 40cm; Art nr. VDDIS067).

Let bij het inzenden op de volgende zaken:

 • Als de monsters voor 9.00 uur bij GD aanwezig zijn, volgens de spoedprocedure zijn ingezonden en ook verder aan alle inzendingseisen voldoen, zal de uitslag dezelfde dag bekend zijn. Als de monsters later binnen komen, gaan ze mee in de testronde van de volgende werkdag. Transport van monsters kan via Nox NightTimeExpress (gratis voor GD klanten: tussen 21.00 uur en 3.30 uur worden monsters opgehaald en de volgende ochtend vóór 7.00 uur worden de monsters bij GD bezorgd). Echter als er tijdsdruk is om het monster op tijd op het lab te krijgen, is het ook mogelijk de monsters op werkdagen zelf te brengen (aanleveren bij: monsterafgifte laboratorium, Rigastraat 25, Deventer). Buiten kantoortijden (’s avonds en in het weekend), kunt u indien gewenst monsters in de daarvoor bestemde brievenbus deponeren (zie foto). Deze vindt u op de Rigastraat 25, Deventer. Let op: deponeren in deze brievenbus is voor eigen risico!EHV brievenbus
 • Monsters dienen ingeschreven te worden onder de spoed-aanvraag via digitaal inschrijven óf d.m.v. het aankruisen van het juiste vakje op het inzendformulier. Op de envelop dient een gele spoedsticker te worden geplakt, deze zijn te verkrijgen via de afdeling paard (0900-1770, optie 5, paard) of via www.gdwebshop.nl.
 • Vink via digitaal inschrijven of op het inzendformulier ‘Engelstalige uitslag’ aan.
   
De belangrijkste FEI eisen (dd. 12-04-2021) zijn: 
 • Monstername mag max. 120 uur geleden uitgevoerd zijn voor aankomst op het wedstrijdterrein.   
 • FEI ID nummer en chipnummer moeten op de uitslag staan: geef dit aan in één van de vrije velden waarbij vermeld staat dat dit veld op de uitslag komt, bijvoorbeeld via digitaal inschrijven in het veld: ‘toelichting’ of op inzendformulier in het veld: ‘extra informatie’.
 • Monstername datum en tijdstip moet op het laboratorium document staan. Let op: op de laboratorium uitslag staat alleen de monstername datum. Dus geef het tijdstip (sampling time UU:MM) aan in het vrije veld (via digitaal inschrijven in het veld: ‘toelichting’ en op het inzendformulier in het veld: ‘extra informatie’) zodat het tijdstip op de uitslag wordt weergegeven. 

FEI test schema
*Indien op zaterdag of zondag genomen monsters, op maandagmorgen vóór 9 uur gebracht worden bij GD, is de uitslag er  op maandag rond 17 uur.
 
Heeft u vragen over het insturen van monsters naar GD, dan kunt u contact opnemen met de afdeling paard via 0900-1770, optie 5, paard. 
 
Disclaimer: GD is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van een onjuiste interpretatie van de uitslag, als bovenstaande zaken door de inzender niet goed worden nageleefd of als de FEI tussentijds met een wijziging van eisen komt. U bent als inzender zelf verantwoordelijk dat u de actuele eisen van de FEI naleeft. (zie: https://inside.fei.org/fei/ehv-1). 

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.