Klauwgezondheid Tankmelk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Met Klauwgezondheid Tankmelk wordt uw tankmelk vier keer per jaar automatisch onderzocht op biotine, zink en mangaan. Daarnaast krijgt u inzicht in infectiedruk van Mortellaro. Door gericht actie te ondernemen werkt u aan gezonde en sterke klauwen.

actie kalverdekjeActie: Meld u nu aan voor Klauwgezondheid Tankmelk en ontvang een kalverdekje cadeau. Zo bent u goed voorbereid voor de winter. 

Meld u nu aan!
Als u zich aanmeldt voor 31 oktober, betaalt u voor het eerste onderzoek slechts 50 euro, u ontvangt u in november uw eerste uitslag. 
Animatie

Klauwgezondheid Tankmelk

In deze animatie leggen we uit hoe inzicht via tankmelkonderzoek u kan helpen bij het verbeteren van de klauwgezondheid van uw koppel melkkoeien. 

Direct aanmelden

Mortellaro effectief aanpakken

Mortellaro is een erg vervelende klauwaandoening, 78 procent van de veehouders ervaart Mortellaro zelfs als de meest vervelende klauwaandoening. Regelmatig preventieve klauwverzorging, droge leefomgeving, niet te hard voeren, weidegang en een regelmatig gebruik van een voetbad helpen Mortellaro te voorkomen. Maar weet u welke aanpak het beste werkt voor uw bedrijf? Moet u vooral veel voetbaden toepassen of juist tijd steken in het lokaal behandelen van Mortellaro? Om Mortellaro effectief aan te pakken is het belangrijk om eerst inzicht te krijgen in de infectiedruk van Mortellaro op uw bedrijf.

Klauwgezondheid Tankmelk kan u dit inzicht geven. Vanaf 2019 is het abonnement uitgebreid met een test die aantoont hoeveel antistoffen tegen Mortellaro aanwezig zijn in uw koppel melkkoeien. U krijgt een uitslag met een passend en praktisch advies om Mortellaro op uw bedrijf terug te dringen.

Sterke klauwen door goede voeding

Voeding is misschien niet het eerste waar u aan denkt als een koe klauwproblemen heeft. Maar ook via voer kunt u de klauwgezondheid verbeteren. Opname van voldoende biotine, mangaan en zink is essentieel voor de vorming van klauwhoorn en de huidweerstand. 

Met Klauwgezondheid Tankmelk kunt u eenvoudig controleren of de voorziening van deze rantsoencomponenten binnen het koppel voldoende is voor de vorming van sterke gezonde klauwen. Naar aanleiding van de uitslag kunt u, in overleg met uw voeradviseur of dierenarts, gericht het rantsoen bijsturen. Zo werkt u aan koeien met sterke klauwen, waardoor wittelijndefecten, zoolzweren en Mortellaro minder kans krijgen.

Jaarrond inzicht en bijsturen

Om goed inzicht te krijgen in de situatie van de koppel wordt de tankmelk vier keer per jaar onderzocht. Met de uitslag van het onderzoek kunt u gericht actie ondernemen en zo de klauwgezondheid op uw bedrijf verbeteren. Want alles loopt lekkerder met sterke klauwen.

Aanmelden

Stuur gericht bij met Klauwgezondheid Tankmelk

   Inzicht in de infectiedruk van Mortellaro
   Inzicht in de relatie voeding en klauwgezondheid
 √  Uitslag met advies om gericht bij te sturen in de voeding en Mortellaro effectief aan te pakken
   Sterke klauwen, en dus: productieve, vruchtbare en duurzame koeien

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.