Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Melkveehouder Niek Flinkert

Niek Flinkert melkt 190 koeien op zijn bedrijf in Meppel. Toen steeds meer koeien last kregen van Mortellaro besloot hij dit grondig aan te pakken. Door een consequente aanpak gaat het nu veel beter met de klauwgezondheid op het bedrijf.

 

“De koeien komen vlot naar het voerrek en vlot naar de melkstal. Dat geeft veel werkplezier. En dat werkt zicht overal in door: meer melk en hele gezonde koeien”

Zo pakte Niek Flinkert Mortellaro aan

Om Mortellaro weer onder controle te krijgen ging Niek aan de slag met voetbaden, hoefverbanden en een voetmat. Wat werkte het beste voor hem? En wat doet hij verder om de klauwgezondheid goed te houden? Hij vertelt het in deze video.

Dat het op het bedrijf nu veel beter gaat met de klauwgezondheid is ook goed te zien in de uitslag van Klauwgezondheid Tankmelk. Werden er in november 2021 nog zeer veel antistoffen tegen Mortellaro (Treponema) gevonden in de tankmelk, was dit een jaar later totaal gekanteld: de Mortellaro-uitlag is nu helemaal goed (zeer weinig antistoffen).

 

Sterke klauwen en actieve koeien

Een goede klauwgezondheid begint met sterke en soepele klauwen en goede huidweerstand. We helpen je graag om inzicht te krijgen in de verbeterpunten op jouw bedrijf, zodat je gericht de klauwgezondheid van jouw melkkoeien kunt verbeteren.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.