Cursus Droes voor dierenartsen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Cursus Droes voor dierenartsen

30-8-2016:  Van alle infectieziekten die paarden kunnen krijgen, wordt droes in het GD-laboratorium het meest aangetoond. In 2014 trof GD deze bacteriële infectieziekte in 64 procent van de ervoor ingezonden monsters aan. Daarnaast stelden dierenartsen verhoudingsgewijs ook veel vragen over deze ziekte bij de Helpdesk. 

Genoeg aanleiding voor GD om, na de succesvolle masterclasses over droes die wij vorig jaar samen met drie praktijken hebben georganiseerd, dit onderwerp nu op een laagdrempelige manier voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Van diagnostiek tot plan van aanpak

Ons doel: actuele kennis over droes presenteren, ervaringen op het gebied van toepassen van diagnostiek en therapie bespreken én een praktisch plan van aanpak voor probleembedrijven voor het voetlicht brengen. Ook zullen een aantal ‘tips en tricks’ en praktijkervaringen van andere dierenartsen, die naar voren zijn gekomen uit de discussies op de masterclasses afgelopen jaar, de revue passeren. Daarmee krijgt deze voor de paardensector belangrijke en financieel significante paardenziekte de veterinaire aandacht die het daadwerkelijk verdient! 

Dankzij sponsoring van MSD Animal Health, dat ook droes in Nederland als speerpunt heeft, kunnen wij de kosten voor deze cursus laag houden. In plaats van 295 euro betaalt u nu slechts 150 euro. 

Deze cursus is aangemeld  bij het CKRD voor accreditatiepunten.

Data en locaties

29 november 2016, MSD Animal Health, Boxmeer 

1 december 2016, Gezondheidsdienst voor Dieren, Deventer

De cursus duurt van 16:00 uur tot 20:00 uur (inclusief vooraf ontvangst met koffie en halverwege soep en broodjes). 

Aanmelden kan via de cursuspagina of via de klantenservice (0900-1770, optie 5) 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.