Dag van het Schaap 2016

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Dag van het Schaap 2016

14-4-2016:  Ook dit jaar is GD weer met een stand en activiteiten aanwezig op de Dag van het Schaap. GD organiseert op deze dag onder andere interactieve inloopspreekuren met onze drie specialisten, een leverbotexcursie en ook voor de kinderen zijn er activiteiten. De Dag van het Schaap is op 11 juni in het federatiecentrum van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie in Ermelo. 

Workshop leverbot

Tijdens de Dag van het schaap organiseren we tussen 10.00 en 13.00 uur korte leverbotexcursies naar een gebied waar deelnemers de leverbotslak leren kennen. Gedurende de dag rijdt een busje heen en weer naar een bedrijf dicht bij het terrein van de Dag van het Schaap. 

Lammert Moll geeft steeds kleine groepen deelnemers uitleg over leverbot, de aandoening die steeds meer problemen veroorzaakt. In het veld gaan de deelnemers zelf op zoek naar leverbotslakken en ook leren ze op welke plekken deze slakken niet te verwachten zijn. Voor de excursie moet u zich wel van tevoren aanmelden. Vol = vol.

Meld u nu aan

Interactieve inloopspreekuren

Piet Vellema, Karianne Lievaart-Peterson en René van den Brom, onze specialisten, geven gedurende de dag enkele inloopspreekuren. Hier kunt u terecht met uw vragen over diergezondheid bij schapen en geiten.

Kijk hier voor meer informatie over de Dag van het Schaap.

 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.