René van den Brom promoveert op onderzoek naar Q-koortsuitbraak

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

René van den Brom promoveert op onderzoek naar Q-koortsuitbraak

5-2-2015: 

Onze collega René van den Brom heeft op 5 februari zijn proefschrift met succes verdedigd. Zijn onderzoek richtte zich op de diergeneeskundige aspecten van de Q-koortsuitbraak in Nederland, van 2005 tot 2012. Van den Brom onderzocht het effect van een deel van de ingevoerde maatregelen zoals tankmelkmonitoring, vaccinatie, ruimen, levenslang fokverbod en hygiënemaatregelen. De vaccinatie zelf, met als doel het terugdringen van abortus en uitscheiding, is (zeer) effectief gebleken. Het afzonderlijke effect van de overige maatregelen is echter moeilijk in te schatten, aangezien de maatregelen vrijwel gelijktijdig zijn ingevoerd. Het totale pakket aan maatregelen is effectief geweest.

Over René

René studeerde af in 2004 en ging aan het werk bij de Universitaire Landbouwhuisdieren Praktijk in Harmelen. Op 1 september 2008 kwam hij in dienst bij de GD. Vanaf het begin heeft René geparticipeerd in het Q-koortsonderzoek waar de GD bij betrokken was. In 2011 en 2012 heeft hij zijn Europese specialisatie afgerond en sinds 2013 mag hij zich diplomate of the European College of Small Ruminant Health Management noemen. De tweede helft van 2014 heeft René besteed aan het afronden van zijn proefschrift.

We feliciteren René met deze mooie prestatie, en we hopen dat niet alleen de GD, maar ook u als schapen- en geitenhouder nog lang gebruik mag maken van zijn kennis en ervaring.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.