Cursus Fosfaatadvies op maat te Marum

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Cursus Fosfaatadvies op maat te Marum

Fosfaat staat in de schijnwerpers. Veel melkveehouders zitten daardoor met de vraag “Hoe speel ik in op de nieuwe situatie om blijvend rendement uit mijn bedrijf te halen?”. U kunt ze hierbij helpen in uw rol als rundveedierenarts. Hoe? Door hen in dit nieuw ontstane speelveld te adviseren en begeleiden bij het optimaliseren van de technische resultaten van hun melkveebedrijf. Dit en meer leert u tijdens onze cursus Fosfaatadvies op maat.

Aanmelden

Enkele vragen die aan bod komen tijdens onze cursus Fosfaatadvies op maat zijn: Hoe werkt fosfaat in de bodem en hoe interpreteer ik een grondmonsteruitslag? Hoe ziet een optimale rantsoensamenstelling met fosfaat eruit en hoe kan ik een kuilanalyse gebruiken in mijn advisering?

Centraal staat de relatie tussen fosfaat in de bodem, fosfaat in het rantsoen en fosfor in de koe. Het doel van deze cursus is u praktische handvatten mee te geven waar u direct mee aan de slag kunt.
Doel is u praktische handvatten mee te geven waar u direct mee aan de slag kunt in de praktijk.

Programma

13.00  Inloop inclusief lunch 
 
13.20  Welkom en introductie 
13.30 
Fosfaat in de bodem 
Gerrit Hegen,
De Boerenveearts 
  Hoe werkt fosfaat in de bodem en hoe interpreteer ik een grondmonsteruitslag?

14.15
Fosfaat in het voer 
Gerrit Hegen,
De Boerenveearts
  Hoe ziet een optimale rantsoensamenstelling met fosfaat eruit en hoe kan ik een kuilanalyse gebruiken in mijn advisering? Hoe kan ik het fosfaatgehalte en de benutting van mijn ruwvoer positief beïnvloeden? 


15.00  Pauze   
15.30  Fosfaat in relatie tot diergezondheid 
Ryan van Egmond, 
GD 
  Hoe grijpt de fosfaatkringloop en endocriene regulatie van fosfor in de koe in elkaar? Wat zijn de normen voor fosfaat in een rantsoen en wat is het effect van een fosfaattekort of –overmaat op de diergezondheid? 


16.15
Fosfaat in de praktijk 
Ryan van Egmond, 
GD
  Binnen dit onderdeel gaan we dieper in op advieskansen voor u als rundveedierenarts. Welke mogelijkheden hebt u om de veehouder binnen de komende fosfaatwetgeving te voorzien van een goed en passend advies voor optimale bedrijfsresultaten zonder de diergezondheid te benadelen? Hierbij bespreken we in kleine groepjes een aantal actuele casussen.  
17.00  Afsluiting en evaluatie 
Ryan van Egmond, GD 
  Highlights van de middag met tips & tricks voor in de praktijk.   
17.30  Einde 

Waar en wanneer?

 • Dinsdag 9 mei: 't Draaiboompje, Hild 1 te Moergestel
 • Woensdag 10 mei: GD, Arnsbergstraat 7 te Deventer
 • Woensdag 17 mei: Kruisweg Marum, Marum
 • Donderdag 18 mei: Postillion Amersfoort Veluwemeer, Putten

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €295,- (excl. btw) per persoon. Aan de cursus zijn 3,5 accreditatiepunten toegekend. 

Aanmelden


Toelichting op het huidige fosforprobleem vindt u in onderstaande video (bron: www.deboerenveearts.nl). 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.