Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

KoeData- en KalfOK-rapportages inzien op VeeOnline

De score van de KoeData (voorheen Continue Diergezondheidsmonitoring, CDM) en KalfOK zijn te raadplegen op VeeOnline. De KoeData-score geeft weer hoe het staat met de diergezondheid binnen een melkveebedrijf. Deze score baseert zich op informatie van melkmonsters van individuele koeien en de gezondheidsstatus van het bedrijf. 

De KalfOK-score is ontwikkeld op initiatief van LTO en NZO en geeft inzicht in de kwaliteit van de kalveropfok op het bedrijf. Dierenartsen kunnen de KoeData- en KalfOK-rapportages inzien op VeeOnline van veehouders die een machtiging hebben afgegeven. Heeft u als veehouder nog geen machtiging afgegeven, vul dan dit machtigingsformulier in of neem contact op met de GD-klantenservice op 0900-1770.

Aanvullend bloedonderzoek 

Wilt u naast het individueel melkonderzoek ook aanvullend bloedonderzoek op antistoffen tegen salmonella of neospora doen bij de niet-melkleverende runderen, dan kunt u op VeeOnline onder het kopje ‘Inschrijven’ bij ‘Voorbereiden monstername’ zelf een monsternamelijst aanmaken. Selecteer het juiste onderzoek en daarna achter onderzoek ‘Alle dieren zonder onderzoek’. U krijgt dan de hele stallijst, waar u dieren kunt selecteren die u via bloed wit laten onderzoeken. U kunt deze lijst eventueel sorteren op leeftijd. Daarna kunt u de monsternamelijst printen. Het grote voordeel is dat u de geprinte monsternamelijst klaar kunt leggen voor de dierenarts en jullie gelijk aan de slag kunnen met tappen. Uw dierenarts kan dan aan de hand van deze monsternamelijst de monsters eenvoudig digitaal inschrijven via VeeOnline.

Alles over uw BVD-programma in VeeOnline

Met de overgang van de oude BVD-programma’s naar de nieuwe BVD-routes heeft ook een omzetting plaatsgevonden van papier naar digitaal. Als er onderzoeken of acties nodig zijn in het kader van uw BVD-route, dan ontvangt u hierover automatisch een mail. Als u zo’n mailtje krijgt, gaat u vervolgens naar VeeOnline om te zien wat er precies verwacht wordt. Klik onder het kopje ‘Geplande onderzoeken’ en onder het kopje ‘Geplande acties’ op het blauwe cijfertje:

609

U komt dan in een overzicht van respectievelijk de geplande onderzoeken of de geplande acties terecht. Wilt u meer weten over een bepaald onderzoek of een bepaalde actie, klik dan op het vergrootglaasje in de laatste kolom:

1519

Voor behoud van uw BVD-status is het belangrijk dat u gevraagde onderzoeken en/of acties altijd tijdig uitvoert of uit laat voeren. Uw dierenarts kan ook in VeeOnline zien welke onderzoeken op uw bedrijf nodig zijn.

Geef uw mailadres aan ons door
Hebben wij uw e-mailadres nog niet, dan ontvangt u berichten over uw BVD-programma nog wel per post. Het is dan aan te raden uw e-mailadres aan ons door te geven via info@gddiergezondheid.nl

Niet (juist) ingeschreven oorbiopt = geen uitslag

Zorg er voor dat u de oorbiopten altijd óf digitaal inschrijft via VeeOnline óf met een papieren inzendformulier dat u meestuurt met de biopten, anders kan GD niet herleiden dat het biopt bij uw bedrijf vandaan komt en ontvangt u geen uitslag. Dit kan gevolgen hebben voor uw BVD-status. Let op: de inschrijfprocedure van een oorbiopt van een levend kalf gaat anders in zijn werk dan de inschrijfprocedure van een oorbiopt van een doodgeboren kalf / verworpen vrucht.

Oorbiopten van pasgeboren, levende kalveren
Voor het digitaal inschrijven van oorbiopten van pasgeboren, levende kalveren gebruikt u deze handleiding. U kunt ook dit papieren formulier gebruiken, maar dan zijn de basiskosten per inschrijving hoger. Als u digitaal inschrijft hoeft u alleen de oorbiopten nog in te sturen naar GD; een papieren inzendformulier is niet meer nodig.

Oorbiopten van dode kalveren en verworpen vruchten
Bij doodgeboren kalveren en verworpen vruchten is het belangrijk dat u het biopt neemt met een speciaal oormerk zonder levensnummer. Materiaal hiervoor kunt u bestellen in de GD Webshop (artikelnummer: VDTRA160 of VDGEB084). Hierbij ontvangt u ook stickers en buizen die u nodig hebt voor digitaal inschrijven en verzending. Voor het digitaal inschrijven van oorbiopten van doodgeboren kalveren en verworpen vruchten gebruikt u deze handleiding. Alleen als u deze werkwijze volgt weten wij waar het monster vandaan komt en dat het een monster van een doodgeboren kalf/verworpen vrucht betreft. Gebruik niet het levensnummer van het moederdier en stuur geen zelf afgeknipte stukjes oor in..

Openbaar register

Bij het aanvoeren van een rund op uw bedrijf is het raadzaam de status van het bedrijf met uw bedrijfsstatus te vergelijken. Dit kan eenvoudig met het openbaar register op VeeOnline. Als bedrijf moet u hiervoor de statusbeheerder machtigen. Naast het inzien van gunstige statussen, kunt u in het openbaar register uitgebreide rundgegevens opvragen en uw aan- en afvoerlijsten beheren. 

Inloggen gratis voor veehouders

Inloggen op VeeOnline is gratis voor veehouders. Ook de meeste modules zijn gratis. Log dus direct in op www.veeonline.nl. Heeft u nog geen login? Klik op de link ‘login aanvragen’ (onder aan het inlogscherm) en volg de stappen. U ontvangt uw toegang tot VeeOnline direct per e-mail.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.