Varkenshouders

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Online Monitor

Op verzoek van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), de Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO), de kwaliteitssystemen van varkenshouders (IKB’s) en dierenartsen (Stichting Geborgde Dierenarts) is op 1 juli 2015 gestart met de online monitoring van de varkensgezondheid in Nederland. Deze online monitoring valt onder de basismonitoring varkensgezondheidszorg. Lees hier meer over de diergezondheidsmonitoring.

 • Wat gebeurt er met de data
  GD verzamelt alle data uit de Online Monitor en analyseert deze voor de monitoring varkensgezondheid in Nederland. De (geanonimiseerde) resultaten worden, samen met informatie uit de Veekijker en bevindingen uit de sectiezaal van GD, besproken in het monitoringsoverleg. Hierin zijn dierenartsen, varkenshouders en de overheid vertegenwoordigd. Maandelijks ontvangen dierenartsenpraktijken een terugkoppeling van de ingevulde gegevens, waarin hun resultaten tegenover de landelijke resultaten worden gezet.
 • Wat levert het op?
  Door deze gegevens langere tijd in te vullen, ontstaat er een representatief totaaloverzicht van de varkensgezondheid op de bedrijven in Nederland. Dit geeft de mogelijkheid om schommelingen in antibioticumgebruik te verklaren, het gebruik van tweedekeusmiddelen te verantwoorden en het geeft inzicht in bedrijven waar niets aan de hand is.
 • Privacy
  Veehouders en dierenartsen hebben recht op inzage in hun eigen gegevens. GD legt verantwoording af aan de Begeleidingscommissie Monitoring Varkens. Gegevens mogen alleen verwerkt worden binnen het doel van de monitoring. De Begeleidingscommissie bepaalt bij twijfel of dit het geval is.

BGP 

Met de module Bedrijfsgezondheidsplan kunt u samen met uw dierenarts snel en gemakkelijk een BGP aanmaken. In het BGP staan managementmaatregelen om het antibioticagebruik op uw bedrijf terug te dringen. De plannen van GD voldoen aan de eisen van het Productschap en zijn altijd op te vragen via internet. Alles dus bij de hand voor de controle. Heeft uw dierenarts een plan opgesteld en wilt u uw digitale handtekening zetten?

BBP 

In het Bedrijfsbehandelplan (BBP) staan de meest voorkomende aandoeningen op uw bedrijf met de daarbij voorgestelde behandeling. Met het invullen van het BBP op VeeOnline voldoet u aan de wettelijke eisen. Het BBP blijft altijd op VeeOnline staan en is overal opvraagbaar. Op het moment dat u weer een jaarlijkse controle hebt op het bedrijf kunt u uw plan gemakkelijk opvragen. Wil de controlerende instantie een geprinte versie? Geen probleem. Print eenvoudig uw BBP op papier. Uw dierenarts is degene die het BGP en BBP opstelt op VeeOnline. Vraag hem of haar naar de mogelijkheden om samen met u een plan op VeeOnline op te stellen. 

Lees meer over BGP en BBP

Inloggen gratis voor veehouders

Inloggen op VeeOnline is gratis voor veehouders. Ook de meeste modules zijn gratis. Log dus direct in op www.veeonline.nl. Heeft u nog geen login? Klik op de link ‘login aanvragen’ (onder aan het inlogscherm) en volg de stappen. U ontvangt uw toegang tot VeeOnline direct per e-mail.

VeeOnline klantenservice

Bel 0900-1770 of gebruik Teamviewer in VeeOnline.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.